دانلود فونت فارسی

ساخت وبلاگ
امروز فونت روافد زینب را در اختیار کاربران فارسی زبان قرار می دهیم. این فونت عربی به خاطر شباهت زیادی که به فونت های فارسی دارند (فاقد چهار حرف: گ، چ، پ، ژ) می توانند کمبود تنوع فونت های فارسی را تا حدودی جبران نموده و مورد استفاده طراحان در طراحی ها قرار بگیرد،

فی هذا الموضوع اقدم لکم الیوم خط روافید زینب - Rawafed Zainab Font خط عربی جدید رائع بشکل و تصمیم جمیل و متناسق یعمل علی جمیع برامج التصمیم...حملهم الان
هذا الخط من تصمیم و برمجة : طارق العزی

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 311 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 13:55

قلم (فونت) فارسی گندم، یک فونت آزاد (تحت مجوز SIL Open Font License 1.1) و رایگان است. این فونت که در پوسترها و متون میتواند بسیار پرکاربرد باشد کاملا مناسب سلیقه ی ایرانی است. فونت گندم توسط جناب آقای صابر راستی کردار طراحی و پیاده سازی شده است.

۹۵/۰۱/۲۷ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 327 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 13:55

مقدمه آموزش FontForge : هرگز تردید یا واهمه‌ای به خود راه ندهید. فونت‌فورج آمده است که ساخت و ویرایش قلم را برای شما مثل آب خوردن کند! بلی به همین راحتی! کار با قلم‌ها خیلی ساده‌تر از آن چیزیست که فکر می‌کنید. مهم‌ترین یا سخت‌ترین قسمت ماجرا، داشتن ایده برای طراحی است. این که می‌خواهید فونت شما چه شکلی باشد. بقیه‌اش را بسپارید به فونت‌فورج. حتی اگر ایده‌ای هم ندارید کمی که با فونت فورج کار کنید قطعا به موارد یا ایده‌های جالبی خواهید رسید.

البته اگر می‌خواهید کاملا بر مدار مبانی و اصول طراحی قلم حرکت کنید باید ابتدا شاید چند(ین) سال دوره‌های مورد نیاز تحصیل دانش طراحی قلم را بگذارنید (چرا که طراحی قلم از صفر کاری تخصصی، پیچیده و زمانبر می‌باشد و پیاده‌سازی در فونت‌فورج فقط بخشی از ماجراست) اما خب حتی در آن صورت نیز بد نیست این صفحه را بخوانید. مطالعه این مطلب شاید بتواند نقطه آغاز شما برای ورود به دنیای فونت‌ها باشد و با آن قادر شوید قلم دلخواه خود را بسازید.

نکته: برای اینکه عملا بتوانید فونتی بسازید نیاز است این صفحه را کامل بخوانید. به ویژه قسمت پرسش و پاسخ.

آماده‌اید؟ اگر آری پس در ادامه چند دقیقه‌ای را با فونت‌فورج سپری کنیم.

فونت‌فورج را که نصب کردید به سراغ یکی از صفحات فونت های آزاد رفته و پس از دریافت فایل سورس، آن را باز کنید. برای شروع شاید قلم وزیر بد نباشد :)

نمای نخست

صفحه اصلی فونت‌فورج

اجازه دهید مروری بر موضوعات کلی داشته باشیم. به طور خیلی ساده و کلی زمانی که کامپیوتر می خواهد چیزی را نمایش دهد ابتدا کد آن را بررسی می‌کند که آیا در این جدولی که مشاهده می کنید وجود دارد (و البته خالی نمی باشد) یا خیر. اگر خیر به سراغ جداول فونت های دیگری می رود. آرایش این جدول بر اساس نوع انکدینگی است که در منوی Encoding انتخاب کرده‌ایم:

اندکدینگ

در جدول اصلی هر کدام از این خانه ها را گلیف (Glyph) می‌نامیم. خانه هایی که به صورت X هستند عملا بدون استفاده می‌باشند و در فونت انکد نمی‌شوند یا به عبارتی در هنگام نمایش مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. اگر هر کدام را باز کنید و تغییراتی درونش اعمال نمایید به طوری که از حالت X خارج شود حتما در هنگام نمایش کد مربوط به آن، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. خواه خالی باشد خواه پر. اگر خواستید دوباره به حالت X برگردانید کافیست پس از انتخاب آن در جدول اصلی، از منوی Encoding گزینه Detach & Remove Glyphs را انتخاب نمایید تا کاملا از فونت حذف شود.

اندکدینگ

از آنجایی که پیدا کردن هر گلیف در این جدول بسیار بزرگ کمی مشکل است، از منوی Encoding گزینه Compact را بر می‌گزینیم.

حالت فشرده

الان خیلی بهتر شد. جدولمان حسابی جمع و جور شد. برای شروع به سراغ یکی از گلیف ها یعنی دال با دو بار کلیک می رویم.

گلیف دال

چند نکته:

  • با کلیدهای ctrl+D می‌توانید Point ها یا همان نقاط که از این به بعد آن‌ها را گره‌ها می نامیم را ببینید یا پنهان کنید. این نامگذاری به دلیل اینکه بسیاری حروف فارسی دارای نقطه هستند انجام می‌دهیم.

گلیف دال بدون گره‌ها

  • با انتخاب منوی View->Show->Fill می‌توانید گلیف را به صورت توپر یا توخالی ببینید.

گلیف دال توپر

  • برای دیدن پیش نمایش گلیف مشابه نمایش در حالت نهایی کلیدهای ctrl+` یا منوی View->Show->Preview را انتخاب نمایید.

گلیف دال پیش‌نمایش

  • برای بزرگ و کوچک‌نمایی نیز کلیدهای ctrl+= یا از آن بهتر ctrl+غلتک موشی استفاده نمایید. (mouse=موشی، scroll=غلتک)
  • برای بالا و پایین حرکت دادن صفحه فقط غلتک موشی.
  • برای چپ و راست بردن صفحه نیز shift+غلتک موشی.

  • برای Undo یعنی بازگشت به حالت قبل از آخرین تغییر در گلیف و یا Redo یعنی رفتن به حالت پس از تغییر بعدی به ترتیب دکمه های ctrl+Z و ctrl+Y را هرگز فراموش نکنید.

این چند مورد ساده بالا را دائما و به صورت غیر قابل شمارش در حال انجام دادن خواهید بود پس دانستن آنها خیلی کمکتان می‌کند.

سوال: چرا برخی گلیف‌ها را نمی توان ویرایش کرد یا برخی شکل‌ها گره‌ای برای ویرایش ندارند؟ برای پاسخ به بخش پرسش و پاسخ در انتهای مطلب مراجعه نمایید.

متریک‌ها

در تصویر زیر پنج خط اصلی را مشاهده می‌کنید که در هر فونتی دو خط افقی بالا Ascender یا فراز و پایین Descender یا فرود نسبت به خط پایه یا Baseline بیانگر اندازه اصلی ارتفاع کل فونت یا گلیف‌ها با نام Em Size می‌باشد. در واقع این اندازه مربع یا Em Square است اما خب برای دانستن اصل ماجرا به کتب یا مقالات تخصصی آن مراجعه نمایید. این اندازه به واحد تعریف می‌شود که در زمان نمایش بسته به نوع و اندازه واحد مورد استفاده، تبدیل می‌شود. فرض کنید این اندازه ۱۰۰۰ واحد باشد و اندازه ارتفاع گلیف دال شما نیز ۶۰۰ واحد. حال اگر بخواهید قلم را در اندازه ۱۰ پیکسل نمایش دهید ارتفاع گلیف الف ۶ پیکسل خواهد بود. در قلم‌های truetype یا همین قلم وزیر این اندازه بر اساس توانی از دو در نظر گرفته می‌شود. در فونت وزیر اندازه Em دقیقا ۲۰۴۸ واحد و ارتفاع دال نیز حدودا ۹۰۰ و الف ۱۴۰۰ واحد می‌باشد.

متریک

نکته: در فونت وزیر ارتفاع هر کدام از گلیف‌ها صرفا بر اساس آنچه که به چشم خوانا و راحت آمد انتخاب شده‌اند و فرمول خاصی ندارد! :D

خط وسط یا پایه یا همان Baseline همانطور که از نامش پیداست خط پایه تمام گلیف‌هاست که هر کدام از گلیف ها به تناسب شکلشان در بالا یا پایین یا هر دو طرف قرار می‌گیرند.

تعیین اندازه Em Size در منوی Element->Font Info در برگه General صورت می‌گیرد. Em Size جمع Ascender و Descender می‌باشد.

منوی اطلاعات فونت

اطلاعات کلی فونت

قاعدتا اگر ارتفاع گلیف‌های شما از خط فراز یا فرود تجاوز کند آن قسمت نباید نمایش یابد. اما در برخی قلم‌ها می‌بینید گلیف ها از این محدوده خارج شده‌اند و بدون مشکل رندر می‌شوند. دلیلش تعیین پارامترهای دیگری در فونت تحت برگه OS/2->Metrics برای نحوه نمایش است که بالاتر از مقدار Em Size تعریف می‌گردند. خارج از این محدوده چیزی نمایش نمی‌یابد.

اطلاعات متریک فونت

دو خط عمودی نیز طول گلیف را مشخص می‌کنند. خط سمت راست، هم از طریق موشی و هم منوی Metrics->Set Width یا Metrics->RBearing قابل تغییر است. خط چپ نیز هم از طریق موشی هم از منوی Metrics->LBearing. توجه داشته باشید در صورت تغییر با موشی گلیف های وابسته به این گلیف که در ادامه توضیح خواهیم داد نیز تغییر می‌کنند. بهترین حالت انتخاب با موشی و چپ و راست نمودن با کلید های جهت دار > و < کیبورد است تا از تغییرات ناخواسته جلوگیری شود.

همیشه منوی View->Show->Side Bearings را فعال نگه دارید تا فاصله گلیف از چپ و راست نمایش یابد.

کناره‌ها

رعایت این فاصله در همه گلیف ها باعث خوانایی و نظم در نوشته‌ها می شود. انتخاب اندازه مناسب به شاخص‌های گوناگونی بستگی دارد که در فونت وزیر سعی گردیده نزدیک به ۹۰ واحد بماند. اگر شکل شما از این دو خط تجاوز کند در صورتی که فضای کافی برای نمایش آن وجود داشته باشد بدون مشکل نمایش می‌یابد. توصیه می‌شود چنین نشود مگر در یک حالت خاص رایج که توضیح آن در بخش پرسش و پاسخ در انتهای مطلب آمده است.

خطوط دیگری نیز می‌تواند در صفحه وجود داشته باشد که با کلیک موشی در خط کش افقی یا عمودی کنار صفحه و کشیدن در داخل صفحه می‌توانید به هر تعداد که خواستید خطوط راهنما یا کمکی یا همان Guide line بسازید. برای حذف این خطوط در قسمت پایین جعبه ابزار سمت چپ صفحه بر روی خود کلمه Guide کلیک کنید سپس با انتخاب هر کدام از خطوط می‌توانید آن را حذف کنید. و برای بازگشتن به حالت عادی کلمه Fore را کلیک کنید.

خطوط کمکی

نکته: گلیف هایتان را طوری بسازید که تا حد امکان فضای ما بین خط فراز و خط پایه را پر کند. اینگونه با گلیف ها و فونت های لاتین نیز هماهنگ خواهد بود. برای مثال ارتفاع الف را مساوی یا نزدیک به خط فراز در نظر بگیرید تا در ادامه طراحی سایر گلیف‌ها بتوان به اندازه ارتفاع الف استناد کرد.

دو ستاره موجود در تصویر نامشان Anchor است و مکان قرار گیری اعراب هستند. در فونت وزیر anchor-10 برای نمایش اعراب بالا مثل فتحه و ضمه و تنوین و ... و anchor-7 نیز جهت اعراب پایین مانند کسره. میتوانید در جای دلخواه قرار دهید.

اکنون به مقوله جذاب ابزارهای طراحی می پردازیم. بسیار ساده است. سر و کار ما در هنگام طراحی تنها با گره‌ها می‌باشد. در واقع این گره‌های متصل به هم می‌باشند که شکل ما را می‌سازند.

گره‌ها

چهار نوع گره داریم:

گره منحنی یا Curve point

گره منحنی برای تعیین نحوه اتصالش با دیگر گره‌ها دو دستگیره دارد. این دو دستگیره به هم متصل می‌باشند و به بیانی دیگر نمی‌توانند از یکدیگر مستقل عمل کنند که دلیل آن ایجاد یک منحنی صاف در دو طرف می‌باشد.

گره منحنی

گره منحنی اچ وی یا افقی و عمودی یا H/V Curve point

این نوع گره منحنی تاکیدش بر چسبیدن به محور افقی و عمودی می‌باشد که در هنگام طراحی اشکال صحیح و اصولی به کمک می آید. توضیحات آن در ادامه مطلب خواهد آمد.

گره منحنی اچ وی

گره گوشه یا Coer point

همانطور که از نامش پیداست گره‌هایی هستند که در گوشه قرار می‌گیرند. این نوع گره می‌تواند از هیچ یا یک و یا ۲ دستگیره برخوردار باشد که کاملا مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند. به هر کدام از دستگیره ها که نیازی نداشتید یا عبارتی دنبال خط صاف بودید دستگیره را به داخل خود گره بکشید.

گره گوشه

گره گوشه

گره گوشه

گره مماس یا Tangent point

برای داشتن یک منحنی کاملا مماس مطلوب (به صورت تضمین شده) در امتداد یک خط صاف حتما از این نوع گره استفاده نمایید. این گره فقط یک دستگیره باید داشته باشد (اگر دو تا داشت بسته به جهتی که مد نظرتان است یک دستگیره را به داخل خود فلش بکشید).

گره مماس

گره مماس

برای مثال در قلم شبنم به کرات از این نوع گره استفاده شده است.

گره مماس

روش صحیح طراحی:

برای داشتن منحنی‌های مناسب به طوری که هم کمترین تعداد گره را داشته باشیم و هم عمل Rasterization یا همان تبدیل این گره‌ها و خطوط برداری یا Vector به حالت گرافیک پیکسلی که در صفحات نمایش می‌بینیم به سهولت انجام پذیرد بهتر است تلاش کنیم که گره‌های منحنی کاملا در نقاط قوس یا انتهای انحنا قرار گیرند. این نقاط را خود فونت فورج به شکل یک دایره که با علامت + پر شده نشان می‌دهد. به این نقاط extrema می‌گویند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه این نقاط را پر کنیم.

طراحی صحیح

طراحی صحیح

کار با گره‌ها

در جعبه ابزار این چهار نوع گره را مشاهده می‌کنید. هر گاه که قصد داشتید گره‌ای را بر روی یک خط ایجاد کنید کافیست یکی از این چهار نوع را انتخاب نموده و در نقطه مورد نظر کلیک کنید. برای خروج از حالت ایجاد گره و بازگشت به حالت انتخاب گره، کلید V (وی انگلیسی) را فشار دهید یا دکمه موشی در جعبه ابزار را انتخاب کنید.

دکمه‌های گره‌ها

برای تغییر حالت هر گره، پس از گزینش آن، از منوی Point و یا با کلیک راست بر روی آن یکی از چهار حالت یا چهار گزینه نخست را انتخاب کنید.

منوی گره

برای ادغام گره در خط یا به نوعی محو (حذف ادغامی) آن منوی Edit->Merge یا کلیدهای ctrl+M و یا کلیک راست گزینه Merge را انتخاب نمایید.

ادغام گره

ادغام گره

برای ایجاد خط صاف یا منحنی بین دو گره، پس از انتخاب هر دوی آنها، منوی Point->Make Line یا از منوی کلیک راست انتخاب نمایید.

ایجاد خط

ایجاد خط

برای ایجاد منحنی بین دو گره گوشه (coer) با خط صاف می توانید دکمه قلم یا Pen یا کلید P را فشار دهید. سپس در وسط خط کلیک کرده بکشید. یک گره منحنی با یک دستگیره ایجاد می‌شود.

قلم

در صورتی که به هر دو دستگیره نیاز دارید با کلیک راست بر روی آن و انتخاب گزینه Get Info پنجره ای نمایش می‌یابد که در واقع تمامی مشخصات گره در آن گنجانده شده است. گزینه Interpolated و سپس OK را بزنید. در این پنجره همچنین به راحتی می توانید مختصات دقیق گره را نیز تعیین کنید.

منو اطلاعات گره

اطلاعات گره

نقاط Extrema و حذف گره‌های اضافی

همانطور که گفتیم نقاط extrema مکان قوس یا انتهای انحنا می‌باشند که بهتر است گره‌های ما از نوع منحنی H/V در آنجا قرار گیرند. برای اضافه کردن این نوع گره‌ها کلید ctrl+shift+X یا منوی Element->Add Extrma را انتخاب کنیم.

نقاط قوس

همچنین برای حذف گره‌های اضافی یا به نوعی ساده سازی و تمیز کاری گلیف، کلید ctrl+shift+M یا منوی Element->Simplify->Simplify را انتخاب نمایید.

عملیات تبدیلی-حرکتی

جهت انجام عملیات تبدیلی از جمله چهار عمل اصلی حرکت در جهت افقی یا عمودی (Move)، چرخش (rotate)، برعکس نمودن (flip)، تغییر اندازه مقیاسی جهت کوچکتر یا بزرگتر نمودن (Scale) بر روی یک یا چند گره و یا کل گلیف دو راه پیش رو داریم:

  • دکمه‌های موجود در جعبه ابزار

دکمه های تبدیلی

تغییر سایز scale تغییر اندازه

بعد از انتخاب گره‌های مورد نظر و سپس انتخاب این دکمه، کافیست موشی را به هر جایی که می‌خواهید تغییر اندازه انجام شود برده و بکشید. برای مثال اگر می‌خواهید گردی حرف واو از چپ کشیده‌تر شود موشی را به سمت راست گردی برده و به راست بکشید. اگر می‌خواهد از هر دو جهت باشد در وسط قرار داده و بکشید. اگر می‌خواهید یکسان و در چهار جهت به یک اندازه بزرگ یا کوچک گردد همزمان کلید shift را نیز نگه دارید.

تغییر سایز در یک جهت

چرخش rotate چرخش

برای چرخش نیز در هر قسمت که نگه داشته‌اید و بکشید چرخش از آنجا صورت می‌گیرد.

برعکس کردن flip برعکس نمودن برای آیینه کردن در جهت افقی یا عمودی.

  • یک راه دیگر انتخاب از طریق ctrl+ یا منوی Transformations->Transform است.

پنجره عملیات تبدیلی-حرکتی

مزیت این روش امکان اعمال آن بر روی هر تعداد گلیف همزمان و همچنین امکان تعیین دقیق از طریق وارد نمودن اعداد مورد نظر می‌باشد. این ابزار به شما کمک فراوانی می‌کند و به دفعات از آن استفاده می‌کنید. برای مثال وقتی می‌خواهید گره یا گره ها یا کل گلیف را به مقدار ۶۵ واحد به چپ جابه‌جا کنید کافیست مقدار x را -۶۵ تنظیم کنید. منفی در جهت چپ است.

برای تغییر اندازه شکل در هر دو جهت به نسبت مساوی، گزینه Scale Uniformly یا تغییر اندازه یکسان را انتخاب نمایید. هر عددی بالای ۱۰۰ آن را بزرگتر و پایین ۱۰۰ آن را کوچکتر می‌کند.

تغییر اندازه یکسان

ترکیب و اتصال اشکال

  • فرض کنید شکل واو و حفره آن را جداگانه ساخته‌اید یا از گلیفی دیگر کپی کرده‌اید. چیزی که می‌بینید اینست:

تصحیح جهت

تصحیح جهت

برای ترکیب این دو منوی Element->Correct Direction را انتخاب کنید.

تصحیح جهت

تصحیح جهت

  • قابلیت دیگر فونت‌فورج امکان ترکیب اشکال به شیوه Include، Exclude و ... از طریق منوی Element->Overlap می‌باشد. فرض کنید می‌خواهید این دو شکل را با هم ترکیب یا به تعبیری متصل کنید.

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

توجه داشته باشید که overlap یا روی هم افتادگی بر روی گره ها صورت می گیرد نه خطوط. اگر گره‌ای نباشد عملی انجام نمی‌شود. به عبارتی آن قسمتی که قرار است حذف شود باید بر روی گره‌ای قرار گرفته باشد.

نکته دیگر اینکه این عمل فقط بر روی اشکال بسته یعنی اشکالی که همه گره‌های آن به هم متصل باشند انجام می‌گیرد.

  • یک روش دیگر آنست که گره‌های مورد نیاز را در ناحیه اتصالی ایجاد نموده و سپس نقاط اتصالی هر دو شکل را به هم وصل کنید.

اتصال اشکال

اتصال اشکال

اتصال اشکال

اتصال اشکال

اتصال اشکال

گرد کردن گوشه‌ها

طبق آنچه در تصویر آمده می‌توانید لبه های تیز را گرد کنید.

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

تغییر ضخامت

این مورد از طریق منوی Element->Style->Change Weight به راحتی امکان پذیر است. کافیست تنها مقدار Embolden By را تعیین و OK کنید تا گلیف ضخیم تر شود. در نسخه ضخیم Vazir این مقدار ۱۰۲ لحاظ گردید. در صورتی که این مقدار را منفی وارد کنید گلیف باریک‌تر می‌گردد. نتیجه اینکه می‌توانید با همین شیوه وزن‌های مختلف قلم مثل Bold، light، Demi-Bold و ... را نیز بسازید.

تغییر ضخامت

هر چند انجام این عمل برای کل فونت نکات مهمی دارد که توضیحات گام به گام آن بعدا خواهد آمد.

سوال: چرا برخی گلیف‌ها با اینکه عدد مذکور را مثبت وارد می‌کنیم باریک‌تر می‌شوند به جای آنکه ضخیم‌تر شوند؟

به دلیل جهت گلیف می‌باشد. برای اصلاح این ایراد منوی Element->Clockwise را انتخاب نمایید. مطمئن شوید همه گلیف‌ها حتما Clockwise می‌باشند چرا که در هنگام نمایش فونت نهایی، نرم‌افزار موتور رندر برای نمایش حالت ضخیم، آن گلیف را باریک‌تر می‌کند و نه ضخیم‌تر!

پرسش و پاسخ

خب از مقوله طراحی که بگذریم می‌رسیم به موضوعات و نکات فنی‌.

سوال: چرا در بسیاری از گلیف ها عناصر را نمی توان ویرایش کرد مثلا در گلیف ذال امکان ویرایش نقطه یا دال وجود ندارد؟

ارجاع

دلیلش در امکان فوق العاده‌ای در قلم می‌باشد که ما را از انجام تکرار و مکررات و کار بیهوده باز می‌دارد. شما یک بار نقطه فارسی را طراحی کرده و در همه گلیف‌ها از طریق ارجاع به آن استفاده می‌کنید. نتیجه اینکه هر بار نقطه اصلی را تغییر دهید خود به خود در همه گلیف ها اعمال می‌شود. حال همین موضوع را برای گلیف‌های مشابه یکدیگر از جمله ح‌ج‌چ‌خ یا فـ‌قـ یا ب‌پ‌ت‌ث که هم دارای نقطه و هم شکل اصلی یکسان می‌باشند نیز در نظر بگیرید. بنابراین شما یک بار گلیف ح را طراحی کرده و در بقیه حروف مشابه آن از ارجاع به آن استفاده می‌کنید. برای این منظور بعد از طراحی گلیف ح، منوی Edit->Copy reference یا کلیدهای ctrl+G را برگزینید. سپس در خانه گلیف مقصد منوی Edit->Paste یا کلیدهای ctrl+V را انتخاب نمایید. برای نقطه هم به همین صورت. به همین سادگی عملا از طراحی یا کپی مجدد بسیاری از گلیف‌های مشابه رهایی می‌یابید.

ارجاع

در تصویر زیر گلیف‌های مرجع که سایرین از روی آنها کپی شده‌اند به رنگ آبی انتخاب گشته‌اند.

ارجاع

سوال: چرا برخی از گلیف‌ها مثل ـفـ یا ـر از اندازه اصلی طولی گلیف تجاوز کرده‌اند؟

پیشروی کناره

این پیشروی‌ها نواحی اتصال حروف به یکدیگر می‌باشند. دلیلش اطمینان از اینست که گلیف‌های متصل به هم به نوعی در یکدیگر فرو رفته‌اند. این مقدار حتما باید کم یا جزئی باشد.

نکته: ضخامت خط پایه یا به عبارتی آن قسمت از گلیف که بر روی خط پایه قرار می‌گیرد حتما در همه حروف یکسان باشد.

نکته: ضخامت خط پایه را بیشتر از سایر قسمت‌ها در نظر بگیرید. این عمل علاوه بر افزایش خوانایی به ثبات و خطی بودن شکل قلم نیز کمک فراوانی می‌کند.

سوال: چگونه با فونت فورج، قلم را با نام دلخواهم بسازم؟

در منوی Element->Font Info ذیل برگه PS Names نام وزیر را یا نام دلخواه خود جایگزین کنید. در برگه OS/2 توجه داشته باشید که Weight Class آن بر روی عدد صحیح بسته به ضخامت فونت به درستی تعریف شده باشد. حالت معمولی همان 400 Regular می‌باشد. در برگه TTF Names علاوه بر جایگزینی وزیر با نام دلخواه خود، حتما Unique Id را به صورت منحصر به فرد یا یکتا تعریف کنید. پس از آن با انتخاب منوی File->Generate Fonts فایل فونت خود را با فرمت دلخواه تولید(ایجاد) نمایید.

اطلاعات فونت

اطلاعات فونت

اطلاعات فونت

ایجاد فونت

ایجاد فونت

ایجاد فونت

سوال: چگونه همه گلیف‌های عربی را با هم انتخاب کنم؟

با انتخاب منوی Edit->Select->Select By Script و پس از آن انتخاب Arabic.

سوال: چرا برخی گلیف ها تکرار شده‌اند؟

دلیلش در تفاوت نوع کیبود در سیستم عامل‌ها یا سامانه‌های نوشتاری است. هر سامانه‌ای، از کد گلیف مورد نظر خود استفاده می‌کند. شما کافیست به شیوه کپی از طریق ارجاع‌دهی، خیال خود را از بابت یکسان بودن همه گلیف‌های تکراری راحت نمایید.

سوال: بحث کرنینگ Keing در فونت‌فورج به چه صورت است؟

در آینده اگر عمر و توانی بود توضیح می‌دهم.

سوال: hinting را چگونه انجام دهم؟

راه اول: هر گلیفی را که می خواهید hinting بر روی آن انجام شود انتخاب نموده و سپس منوی Hints->AutoHint را برگزینید. سپس منوی Hints->AutIntrs. اکنون اطلاعات hinting به رنگ سبز و آبی در گلیف نمایش می‌یابند.

راه دوم: که ساده تر است و شاید در مواردی بتوان گفت خروجی بهتری را می‌دهد استفاده از برنامه ttfautohint می‌باشد. آن را در وب جستجو کنید. کار کردن با آن بسیار ساده است.

سوال: چگونه در حین ویرایش گلیف‌ها خروجی کار خود را بر روی یک متن واقعی ببینم؟

این صفحه تست را ذخیره کنید. سپس با یک برنامه ویرایشگر فایل متنی یا html، واژه Myfont را با نام فونت مورد نظر خود جایگزین نموده و ذخیره کنید. فایل فونت خود با پسوند woff یا ttf را در کنار این فایل html (همان پوشه) ذخیره و در نهایت فایل html را با یک مرورگر باز و مشاهده نمایید. هر بار که فایل فونت خود را generate یا تولید کردید این صفحه را مجددا ببینید (refresh).

سوال: چرا در گنو/لینوکس وقتی گلیفی را از فونت حذف کردم توی متن‌ها یا صفحات، جای آن به صورت مربع نشان می‌دهد به جای آنکه از سایر فونت‌ها استفاده کند؟

این دستور را اجرا کنید: fc-cache -f -v

پیروز باشید

توسط صابر راستی کردار

ایمیل: saber.rastikerdar بر روی جی‌میل

آدرس گیت‌هاب: getting-started-with-fontforge

گفتگو پیرامون این صفحه در وبلاگ: rastikerdar.blog.ir

با تشکر و قدردانی از سازندگان برنامه FontForge

راهنمای اصلی فونت فورج: documentation

مجوز این متن و تصاویر: GNU Free Documentation License, CC-by-SA 3.0

نسخه

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 338 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 13:55

امروز فونت روافد زینب را در اختیار کاربران فارسی زبان قرار می دهیم. این فونت عربی به خاطر شباهت زیادی که به فونت های فارسی دارند (فاقد چهار حرف: گ، چ، پ، ژ) می توانند کمبود تنوع فونت های فارسی را تا حدودی جبران نموده و مورد استفاده طراحان در طراحی ها قرار بگیرد،

فی هذا الموضوع اقدم لکم الیوم خط روافید زینب - Rawafed Zainab Font خط عربی جدید رائع بشکل و تصمیم جمیل و متناسق یعمل علی جمیع برامج التصمیم...حملهم الان
هذا الخط من تصمیم و برمجة : طارق العزی

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 267 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 22:53

قلم (فونت) فارسی گندم، یک فونت آزاد (تحت مجوز SIL Open Font License 1.1) و رایگان است. این فونت که در پوسترها و متون میتواند بسیار پرکاربرد باشد کاملا مناسب سلیقه ی ایرانی است. فونت گندم توسط جناب آقای صابر راستی کردار طراحی و پیاده سازی شده است.

۹۵/۰۱/۲۷ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 278 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 22:53

مقدمه آموزش FontForge : هرگز تردید یا واهمه‌ای به خود راه ندهید. فونت‌فورج آمده است که ساخت و ویرایش قلم را برای شما مثل آب خوردن کند! بلی به همین راحتی! کار با قلم‌ها خیلی ساده‌تر از آن چیزیست که فکر می‌کنید. مهم‌ترین یا سخت‌ترین قسمت ماجرا، داشتن ایده برای طراحی است. این که می‌خواهید فونت شما چه شکلی باشد. بقیه‌اش را بسپارید به فونت‌فورج. حتی اگر ایده‌ای هم ندارید کمی که با فونت فورج کار کنید قطعا به موارد یا ایده‌های جالبی خواهید رسید.

البته اگر می‌خواهید کاملا بر مدار مبانی و اصول طراحی قلم حرکت کنید باید ابتدا شاید چند(ین) سال دوره‌های مورد نیاز تحصیل دانش طراحی قلم را بگذارنید (چرا که طراحی قلم از صفر کاری تخصصی، پیچیده و زمانبر می‌باشد و پیاده‌سازی در فونت‌فورج فقط بخشی از ماجراست) اما خب حتی در آن صورت نیز بد نیست این صفحه را بخوانید. مطالعه این مطلب شاید بتواند نقطه آغاز شما برای ورود به دنیای فونت‌ها باشد و با آن قادر شوید قلم دلخواه خود را بسازید.

نکته: برای اینکه عملا بتوانید فونتی بسازید نیاز است این صفحه را کامل بخوانید. به ویژه قسمت پرسش و پاسخ.

آماده‌اید؟ اگر آری پس در ادامه چند دقیقه‌ای را با فونت‌فورج سپری کنیم.

فونت‌فورج را که نصب کردید به سراغ یکی از صفحات فونت های آزاد رفته و پس از دریافت فایل سورس، آن را باز کنید. برای شروع شاید قلم وزیر بد نباشد :)

نمای نخست

صفحه اصلی فونت‌فورج

اجازه دهید مروری بر موضوعات کلی داشته باشیم. به طور خیلی ساده و کلی زمانی که کامپیوتر می خواهد چیزی را نمایش دهد ابتدا کد آن را بررسی می‌کند که آیا در این جدولی که مشاهده می کنید وجود دارد (و البته خالی نمی باشد) یا خیر. اگر خیر به سراغ جداول فونت های دیگری می رود. آرایش این جدول بر اساس نوع انکدینگی است که در منوی Encoding انتخاب کرده‌ایم:

اندکدینگ

در جدول اصلی هر کدام از این خانه ها را گلیف (Glyph) می‌نامیم. خانه هایی که به صورت X هستند عملا بدون استفاده می‌باشند و در فونت انکد نمی‌شوند یا به عبارتی در هنگام نمایش مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. اگر هر کدام را باز کنید و تغییراتی درونش اعمال نمایید به طوری که از حالت X خارج شود حتما در هنگام نمایش کد مربوط به آن، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. خواه خالی باشد خواه پر. اگر خواستید دوباره به حالت X برگردانید کافیست پس از انتخاب آن در جدول اصلی، از منوی Encoding گزینه Detach & Remove Glyphs را انتخاب نمایید تا کاملا از فونت حذف شود.

اندکدینگ

از آنجایی که پیدا کردن هر گلیف در این جدول بسیار بزرگ کمی مشکل است، از منوی Encoding گزینه Compact را بر می‌گزینیم.

حالت فشرده

الان خیلی بهتر شد. جدولمان حسابی جمع و جور شد. برای شروع به سراغ یکی از گلیف ها یعنی دال با دو بار کلیک می رویم.

گلیف دال

چند نکته:

  • با کلیدهای ctrl+D می‌توانید Point ها یا همان نقاط که از این به بعد آن‌ها را گره‌ها می نامیم را ببینید یا پنهان کنید. این نامگذاری به دلیل اینکه بسیاری حروف فارسی دارای نقطه هستند انجام می‌دهیم.

گلیف دال بدون گره‌ها

  • با انتخاب منوی View->Show->Fill می‌توانید گلیف را به صورت توپر یا توخالی ببینید.

گلیف دال توپر

  • برای دیدن پیش نمایش گلیف مشابه نمایش در حالت نهایی کلیدهای ctrl+` یا منوی View->Show->Preview را انتخاب نمایید.

گلیف دال پیش‌نمایش

  • برای بزرگ و کوچک‌نمایی نیز کلیدهای ctrl+= یا از آن بهتر ctrl+غلتک موشی استفاده نمایید. (mouse=موشی، scroll=غلتک)
  • برای بالا و پایین حرکت دادن صفحه فقط غلتک موشی.
  • برای چپ و راست بردن صفحه نیز shift+غلتک موشی.

  • برای Undo یعنی بازگشت به حالت قبل از آخرین تغییر در گلیف و یا Redo یعنی رفتن به حالت پس از تغییر بعدی به ترتیب دکمه های ctrl+Z و ctrl+Y را هرگز فراموش نکنید.

این چند مورد ساده بالا را دائما و به صورت غیر قابل شمارش در حال انجام دادن خواهید بود پس دانستن آنها خیلی کمکتان می‌کند.

سوال: چرا برخی گلیف‌ها را نمی توان ویرایش کرد یا برخی شکل‌ها گره‌ای برای ویرایش ندارند؟ برای پاسخ به بخش پرسش و پاسخ در انتهای مطلب مراجعه نمایید.

متریک‌ها

در تصویر زیر پنج خط اصلی را مشاهده می‌کنید که در هر فونتی دو خط افقی بالا Ascender یا فراز و پایین Descender یا فرود نسبت به خط پایه یا Baseline بیانگر اندازه اصلی ارتفاع کل فونت یا گلیف‌ها با نام Em Size می‌باشد. در واقع این اندازه مربع یا Em Square است اما خب برای دانستن اصل ماجرا به کتب یا مقالات تخصصی آن مراجعه نمایید. این اندازه به واحد تعریف می‌شود که در زمان نمایش بسته به نوع و اندازه واحد مورد استفاده، تبدیل می‌شود. فرض کنید این اندازه ۱۰۰۰ واحد باشد و اندازه ارتفاع گلیف دال شما نیز ۶۰۰ واحد. حال اگر بخواهید قلم را در اندازه ۱۰ پیکسل نمایش دهید ارتفاع گلیف الف ۶ پیکسل خواهد بود. در قلم‌های truetype یا همین قلم وزیر این اندازه بر اساس توانی از دو در نظر گرفته می‌شود. در فونت وزیر اندازه Em دقیقا ۲۰۴۸ واحد و ارتفاع دال نیز حدودا ۹۰۰ و الف ۱۴۰۰ واحد می‌باشد.

متریک

نکته: در فونت وزیر ارتفاع هر کدام از گلیف‌ها صرفا بر اساس آنچه که به چشم خوانا و راحت آمد انتخاب شده‌اند و فرمول خاصی ندارد! :D

خط وسط یا پایه یا همان Baseline همانطور که از نامش پیداست خط پایه تمام گلیف‌هاست که هر کدام از گلیف ها به تناسب شکلشان در بالا یا پایین یا هر دو طرف قرار می‌گیرند.

تعیین اندازه Em Size در منوی Element->Font Info در برگه General صورت می‌گیرد. Em Size جمع Ascender و Descender می‌باشد.

منوی اطلاعات فونت

اطلاعات کلی فونت

قاعدتا اگر ارتفاع گلیف‌های شما از خط فراز یا فرود تجاوز کند آن قسمت نباید نمایش یابد. اما در برخی قلم‌ها می‌بینید گلیف ها از این محدوده خارج شده‌اند و بدون مشکل رندر می‌شوند. دلیلش تعیین پارامترهای دیگری در فونت تحت برگه OS/2->Metrics برای نحوه نمایش است که بالاتر از مقدار Em Size تعریف می‌گردند. خارج از این محدوده چیزی نمایش نمی‌یابد.

اطلاعات متریک فونت

دو خط عمودی نیز طول گلیف را مشخص می‌کنند. خط سمت راست، هم از طریق موشی و هم منوی Metrics->Set Width یا Metrics->RBearing قابل تغییر است. خط چپ نیز هم از طریق موشی هم از منوی Metrics->LBearing. توجه داشته باشید در صورت تغییر با موشی گلیف های وابسته به این گلیف که در ادامه توضیح خواهیم داد نیز تغییر می‌کنند. بهترین حالت انتخاب با موشی و چپ و راست نمودن با کلید های جهت دار > و < کیبورد است تا از تغییرات ناخواسته جلوگیری شود.

همیشه منوی View->Show->Side Bearings را فعال نگه دارید تا فاصله گلیف از چپ و راست نمایش یابد.

کناره‌ها

رعایت این فاصله در همه گلیف ها باعث خوانایی و نظم در نوشته‌ها می شود. انتخاب اندازه مناسب به شاخص‌های گوناگونی بستگی دارد که در فونت وزیر سعی گردیده نزدیک به ۹۰ واحد بماند. اگر شکل شما از این دو خط تجاوز کند در صورتی که فضای کافی برای نمایش آن وجود داشته باشد بدون مشکل نمایش می‌یابد. توصیه می‌شود چنین نشود مگر در یک حالت خاص رایج که توضیح آن در بخش پرسش و پاسخ در انتهای مطلب آمده است.

خطوط دیگری نیز می‌تواند در صفحه وجود داشته باشد که با کلیک موشی در خط کش افقی یا عمودی کنار صفحه و کشیدن در داخل صفحه می‌توانید به هر تعداد که خواستید خطوط راهنما یا کمکی یا همان Guide line بسازید. برای حذف این خطوط در قسمت پایین جعبه ابزار سمت چپ صفحه بر روی خود کلمه Guide کلیک کنید سپس با انتخاب هر کدام از خطوط می‌توانید آن را حذف کنید. و برای بازگشتن به حالت عادی کلمه Fore را کلیک کنید.

خطوط کمکی

نکته: گلیف هایتان را طوری بسازید که تا حد امکان فضای ما بین خط فراز و خط پایه را پر کند. اینگونه با گلیف ها و فونت های لاتین نیز هماهنگ خواهد بود. برای مثال ارتفاع الف را مساوی یا نزدیک به خط فراز در نظر بگیرید تا در ادامه طراحی سایر گلیف‌ها بتوان به اندازه ارتفاع الف استناد کرد.

دو ستاره موجود در تصویر نامشان Anchor است و مکان قرار گیری اعراب هستند. در فونت وزیر anchor-10 برای نمایش اعراب بالا مثل فتحه و ضمه و تنوین و ... و anchor-7 نیز جهت اعراب پایین مانند کسره. میتوانید در جای دلخواه قرار دهید.

اکنون به مقوله جذاب ابزارهای طراحی می پردازیم. بسیار ساده است. سر و کار ما در هنگام طراحی تنها با گره‌ها می‌باشد. در واقع این گره‌های متصل به هم می‌باشند که شکل ما را می‌سازند.

گره‌ها

چهار نوع گره داریم:

گره منحنی یا Curve point

گره منحنی برای تعیین نحوه اتصالش با دیگر گره‌ها دو دستگیره دارد. این دو دستگیره به هم متصل می‌باشند و به بیانی دیگر نمی‌توانند از یکدیگر مستقل عمل کنند که دلیل آن ایجاد یک منحنی صاف در دو طرف می‌باشد.

گره منحنی

گره منحنی اچ وی یا افقی و عمودی یا H/V Curve point

این نوع گره منحنی تاکیدش بر چسبیدن به محور افقی و عمودی می‌باشد که در هنگام طراحی اشکال صحیح و اصولی به کمک می آید. توضیحات آن در ادامه مطلب خواهد آمد.

گره منحنی اچ وی

گره گوشه یا Coer point

همانطور که از نامش پیداست گره‌هایی هستند که در گوشه قرار می‌گیرند. این نوع گره می‌تواند از هیچ یا یک و یا ۲ دستگیره برخوردار باشد که کاملا مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند. به هر کدام از دستگیره ها که نیازی نداشتید یا عبارتی دنبال خط صاف بودید دستگیره را به داخل خود گره بکشید.

گره گوشه

گره گوشه

گره گوشه

گره مماس یا Tangent point

برای داشتن یک منحنی کاملا مماس مطلوب (به صورت تضمین شده) در امتداد یک خط صاف حتما از این نوع گره استفاده نمایید. این گره فقط یک دستگیره باید داشته باشد (اگر دو تا داشت بسته به جهتی که مد نظرتان است یک دستگیره را به داخل خود فلش بکشید).

گره مماس

گره مماس

برای مثال در قلم شبنم به کرات از این نوع گره استفاده شده است.

گره مماس

روش صحیح طراحی:

برای داشتن منحنی‌های مناسب به طوری که هم کمترین تعداد گره را داشته باشیم و هم عمل Rasterization یا همان تبدیل این گره‌ها و خطوط برداری یا Vector به حالت گرافیک پیکسلی که در صفحات نمایش می‌بینیم به سهولت انجام پذیرد بهتر است تلاش کنیم که گره‌های منحنی کاملا در نقاط قوس یا انتهای انحنا قرار گیرند. این نقاط را خود فونت فورج به شکل یک دایره که با علامت + پر شده نشان می‌دهد. به این نقاط extrema می‌گویند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه این نقاط را پر کنیم.

طراحی صحیح

طراحی صحیح

کار با گره‌ها

در جعبه ابزار این چهار نوع گره را مشاهده می‌کنید. هر گاه که قصد داشتید گره‌ای را بر روی یک خط ایجاد کنید کافیست یکی از این چهار نوع را انتخاب نموده و در نقطه مورد نظر کلیک کنید. برای خروج از حالت ایجاد گره و بازگشت به حالت انتخاب گره، کلید V (وی انگلیسی) را فشار دهید یا دکمه موشی در جعبه ابزار را انتخاب کنید.

دکمه‌های گره‌ها

برای تغییر حالت هر گره، پس از گزینش آن، از منوی Point و یا با کلیک راست بر روی آن یکی از چهار حالت یا چهار گزینه نخست را انتخاب کنید.

منوی گره

برای ادغام گره در خط یا به نوعی محو (حذف ادغامی) آن منوی Edit->Merge یا کلیدهای ctrl+M و یا کلیک راست گزینه Merge را انتخاب نمایید.

ادغام گره

ادغام گره

برای ایجاد خط صاف یا منحنی بین دو گره، پس از انتخاب هر دوی آنها، منوی Point->Make Line یا از منوی کلیک راست انتخاب نمایید.

ایجاد خط

ایجاد خط

برای ایجاد منحنی بین دو گره گوشه (coer) با خط صاف می توانید دکمه قلم یا Pen یا کلید P را فشار دهید. سپس در وسط خط کلیک کرده بکشید. یک گره منحنی با یک دستگیره ایجاد می‌شود.

قلم

در صورتی که به هر دو دستگیره نیاز دارید با کلیک راست بر روی آن و انتخاب گزینه Get Info پنجره ای نمایش می‌یابد که در واقع تمامی مشخصات گره در آن گنجانده شده است. گزینه Interpolated و سپس OK را بزنید. در این پنجره همچنین به راحتی می توانید مختصات دقیق گره را نیز تعیین کنید.

منو اطلاعات گره

اطلاعات گره

نقاط Extrema و حذف گره‌های اضافی

همانطور که گفتیم نقاط extrema مکان قوس یا انتهای انحنا می‌باشند که بهتر است گره‌های ما از نوع منحنی H/V در آنجا قرار گیرند. برای اضافه کردن این نوع گره‌ها کلید ctrl+shift+X یا منوی Element->Add Extrma را انتخاب کنیم.

نقاط قوس

همچنین برای حذف گره‌های اضافی یا به نوعی ساده سازی و تمیز کاری گلیف، کلید ctrl+shift+M یا منوی Element->Simplify->Simplify را انتخاب نمایید.

عملیات تبدیلی-حرکتی

جهت انجام عملیات تبدیلی از جمله چهار عمل اصلی حرکت در جهت افقی یا عمودی (Move)، چرخش (rotate)، برعکس نمودن (flip)، تغییر اندازه مقیاسی جهت کوچکتر یا بزرگتر نمودن (Scale) بر روی یک یا چند گره و یا کل گلیف دو راه پیش رو داریم:

  • دکمه‌های موجود در جعبه ابزار

دکمه های تبدیلی

تغییر سایز scale تغییر اندازه

بعد از انتخاب گره‌های مورد نظر و سپس انتخاب این دکمه، کافیست موشی را به هر جایی که می‌خواهید تغییر اندازه انجام شود برده و بکشید. برای مثال اگر می‌خواهید گردی حرف واو از چپ کشیده‌تر شود موشی را به سمت راست گردی برده و به راست بکشید. اگر می‌خواهد از هر دو جهت باشد در وسط قرار داده و بکشید. اگر می‌خواهید یکسان و در چهار جهت به یک اندازه بزرگ یا کوچک گردد همزمان کلید shift را نیز نگه دارید.

تغییر سایز در یک جهت

چرخش rotate چرخش

برای چرخش نیز در هر قسمت که نگه داشته‌اید و بکشید چرخش از آنجا صورت می‌گیرد.

برعکس کردن flip برعکس نمودن برای آیینه کردن در جهت افقی یا عمودی.

  • یک راه دیگر انتخاب از طریق ctrl+ یا منوی Transformations->Transform است.

پنجره عملیات تبدیلی-حرکتی

مزیت این روش امکان اعمال آن بر روی هر تعداد گلیف همزمان و همچنین امکان تعیین دقیق از طریق وارد نمودن اعداد مورد نظر می‌باشد. این ابزار به شما کمک فراوانی می‌کند و به دفعات از آن استفاده می‌کنید. برای مثال وقتی می‌خواهید گره یا گره ها یا کل گلیف را به مقدار ۶۵ واحد به چپ جابه‌جا کنید کافیست مقدار x را -۶۵ تنظیم کنید. منفی در جهت چپ است.

برای تغییر اندازه شکل در هر دو جهت به نسبت مساوی، گزینه Scale Uniformly یا تغییر اندازه یکسان را انتخاب نمایید. هر عددی بالای ۱۰۰ آن را بزرگتر و پایین ۱۰۰ آن را کوچکتر می‌کند.

تغییر اندازه یکسان

ترکیب و اتصال اشکال

  • فرض کنید شکل واو و حفره آن را جداگانه ساخته‌اید یا از گلیفی دیگر کپی کرده‌اید. چیزی که می‌بینید اینست:

تصحیح جهت

تصحیح جهت

برای ترکیب این دو منوی Element->Correct Direction را انتخاب کنید.

تصحیح جهت

تصحیح جهت

  • قابلیت دیگر فونت‌فورج امکان ترکیب اشکال به شیوه Include، Exclude و ... از طریق منوی Element->Overlap می‌باشد. فرض کنید می‌خواهید این دو شکل را با هم ترکیب یا به تعبیری متصل کنید.

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

اشتراک شکل‌ها

توجه داشته باشید که overlap یا روی هم افتادگی بر روی گره ها صورت می گیرد نه خطوط. اگر گره‌ای نباشد عملی انجام نمی‌شود. به عبارتی آن قسمتی که قرار است حذف شود باید بر روی گره‌ای قرار گرفته باشد.

نکته دیگر اینکه این عمل فقط بر روی اشکال بسته یعنی اشکالی که همه گره‌های آن به هم متصل باشند انجام می‌گیرد.

  • یک روش دیگر آنست که گره‌های مورد نیاز را در ناحیه اتصالی ایجاد نموده و سپس نقاط اتصالی هر دو شکل را به هم وصل کنید.

اتصال اشکال

اتصال اشکال

اتصال اشکال

اتصال اشکال

اتصال اشکال

گرد کردن گوشه‌ها

طبق آنچه در تصویر آمده می‌توانید لبه های تیز را گرد کنید.

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

گرد کردن گوشه

تغییر ضخامت

این مورد از طریق منوی Element->Style->Change Weight به راحتی امکان پذیر است. کافیست تنها مقدار Embolden By را تعیین و OK کنید تا گلیف ضخیم تر شود. در نسخه ضخیم Vazir این مقدار ۱۰۲ لحاظ گردید. در صورتی که این مقدار را منفی وارد کنید گلیف باریک‌تر می‌گردد. نتیجه اینکه می‌توانید با همین شیوه وزن‌های مختلف قلم مثل Bold، light، Demi-Bold و ... را نیز بسازید.

تغییر ضخامت

هر چند انجام این عمل برای کل فونت نکات مهمی دارد که توضیحات گام به گام آن بعدا خواهد آمد.

سوال: چرا برخی گلیف‌ها با اینکه عدد مذکور را مثبت وارد می‌کنیم باریک‌تر می‌شوند به جای آنکه ضخیم‌تر شوند؟

به دلیل جهت گلیف می‌باشد. برای اصلاح این ایراد منوی Element->Clockwise را انتخاب نمایید. مطمئن شوید همه گلیف‌ها حتما Clockwise می‌باشند چرا که در هنگام نمایش فونت نهایی، نرم‌افزار موتور رندر برای نمایش حالت ضخیم، آن گلیف را باریک‌تر می‌کند و نه ضخیم‌تر!

پرسش و پاسخ

خب از مقوله طراحی که بگذریم می‌رسیم به موضوعات و نکات فنی‌.

سوال: چرا در بسیاری از گلیف ها عناصر را نمی توان ویرایش کرد مثلا در گلیف ذال امکان ویرایش نقطه یا دال وجود ندارد؟

ارجاع

دلیلش در امکان فوق العاده‌ای در قلم می‌باشد که ما را از انجام تکرار و مکررات و کار بیهوده باز می‌دارد. شما یک بار نقطه فارسی را طراحی کرده و در همه گلیف‌ها از طریق ارجاع به آن استفاده می‌کنید. نتیجه اینکه هر بار نقطه اصلی را تغییر دهید خود به خود در همه گلیف ها اعمال می‌شود. حال همین موضوع را برای گلیف‌های مشابه یکدیگر از جمله ح‌ج‌چ‌خ یا فـ‌قـ یا ب‌پ‌ت‌ث که هم دارای نقطه و هم شکل اصلی یکسان می‌باشند نیز در نظر بگیرید. بنابراین شما یک بار گلیف ح را طراحی کرده و در بقیه حروف مشابه آن از ارجاع به آن استفاده می‌کنید. برای این منظور بعد از طراحی گلیف ح، منوی Edit->Copy reference یا کلیدهای ctrl+G را برگزینید. سپس در خانه گلیف مقصد منوی Edit->Paste یا کلیدهای ctrl+V را انتخاب نمایید. برای نقطه هم به همین صورت. به همین سادگی عملا از طراحی یا کپی مجدد بسیاری از گلیف‌های مشابه رهایی می‌یابید.

ارجاع

در تصویر زیر گلیف‌های مرجع که سایرین از روی آنها کپی شده‌اند به رنگ آبی انتخاب گشته‌اند.

ارجاع

سوال: چرا برخی از گلیف‌ها مثل ـفـ یا ـر از اندازه اصلی طولی گلیف تجاوز کرده‌اند؟

پیشروی کناره

این پیشروی‌ها نواحی اتصال حروف به یکدیگر می‌باشند. دلیلش اطمینان از اینست که گلیف‌های متصل به هم به نوعی در یکدیگر فرو رفته‌اند. این مقدار حتما باید کم یا جزئی باشد.

نکته: ضخامت خط پایه یا به عبارتی آن قسمت از گلیف که بر روی خط پایه قرار می‌گیرد حتما در همه حروف یکسان باشد.

نکته: ضخامت خط پایه را بیشتر از سایر قسمت‌ها در نظر بگیرید. این عمل علاوه بر افزایش خوانایی به ثبات و خطی بودن شکل قلم نیز کمک فراوانی می‌کند.

سوال: چگونه با فونت فورج، قلم را با نام دلخواهم بسازم؟

در منوی Element->Font Info ذیل برگه PS Names نام وزیر را یا نام دلخواه خود جایگزین کنید. در برگه OS/2 توجه داشته باشید که Weight Class آن بر روی عدد صحیح بسته به ضخامت فونت به درستی تعریف شده باشد. حالت معمولی همان 400 Regular می‌باشد. در برگه TTF Names علاوه بر جایگزینی وزیر با نام دلخواه خود، حتما Unique Id را به صورت منحصر به فرد یا یکتا تعریف کنید. پس از آن با انتخاب منوی File->Generate Fonts فایل فونت خود را با فرمت دلخواه تولید(ایجاد) نمایید.

اطلاعات فونت

اطلاعات فونت

اطلاعات فونت

ایجاد فونت

ایجاد فونت

ایجاد فونت

سوال: چگونه همه گلیف‌های عربی را با هم انتخاب کنم؟

با انتخاب منوی Edit->Select->Select By Script و پس از آن انتخاب Arabic.

سوال: چرا برخی گلیف ها تکرار شده‌اند؟

دلیلش در تفاوت نوع کیبود در سیستم عامل‌ها یا سامانه‌های نوشتاری است. هر سامانه‌ای، از کد گلیف مورد نظر خود استفاده می‌کند. شما کافیست به شیوه کپی از طریق ارجاع‌دهی، خیال خود را از بابت یکسان بودن همه گلیف‌های تکراری راحت نمایید.

سوال: بحث کرنینگ Keing در فونت‌فورج به چه صورت است؟

در آینده اگر عمر و توانی بود توضیح می‌دهم.

سوال: hinting را چگونه انجام دهم؟

راه اول: هر گلیفی را که می خواهید hinting بر روی آن انجام شود انتخاب نموده و سپس منوی Hints->AutoHint را برگزینید. سپس منوی Hints->AutIntrs. اکنون اطلاعات hinting به رنگ سبز و آبی در گلیف نمایش می‌یابند.

راه دوم: که ساده تر است و شاید در مواردی بتوان گفت خروجی بهتری را می‌دهد استفاده از برنامه ttfautohint می‌باشد. آن را در وب جستجو کنید. کار کردن با آن بسیار ساده است.

سوال: چگونه در حین ویرایش گلیف‌ها خروجی کار خود را بر روی یک متن واقعی ببینم؟

این صفحه تست را ذخیره کنید. سپس با یک برنامه ویرایشگر فایل متنی یا html، واژه Myfont را با نام فونت مورد نظر خود جایگزین نموده و ذخیره کنید. فایل فونت خود با پسوند woff یا ttf را در کنار این فایل html (همان پوشه) ذخیره و در نهایت فایل html را با یک مرورگر باز و مشاهده نمایید. هر بار که فایل فونت خود را generate یا تولید کردید این صفحه را مجددا ببینید (refresh).

سوال: چرا در گنو/لینوکس وقتی گلیفی را از فونت حذف کردم توی متن‌ها یا صفحات، جای آن به صورت مربع نشان می‌دهد به جای آنکه از سایر فونت‌ها استفاده کند؟

این دستور را اجرا کنید: fc-cache -f -v

پیروز باشید

توسط صابر راستی کردار

ایمیل: saber.rastikerdar بر روی جی‌میل

آدرس گیت‌هاب: getting-started-with-fontforge

گفتگو پیرامون این صفحه در وبلاگ: rastikerdar.blog.ir

با تشکر و قدردانی از سازندگان برنامه FontForge

راهنمای اصلی فونت فورج: documentation

مجوز این متن و تصاویر: GNU Free Documentation License, CC-by-SA 3.0

نسخه

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 285 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 22:53

قلم (فونت) فارسی گندم، یک فونت آزاد (تحت مجوز SIL Open Font License 1.1) و رایگان است. این فونت که در پوسترها و متون میتواند بسیار پرکاربرد باشد کاملا مناسب سلیقه ی ایرانی است. فونت گندم توسط جناب آقای صابر راستی کردار طراحی و پیاده سازی شده است.

۹۵/۰۱/۲۷ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 294 تاريخ : جمعه 27 فروردين 1395 ساعت: 11:15

امروز فونت روافد زینب را در اختیار کاربران فارسی زبان قرار می دهیم. این فونت عربی به خاطر شباهت زیادی که به فونت های فارسی دارند (فاقد چهار حرف: گ، چ، پ، ژ) می توانند کمبود تنوع فونت های فارسی را تا حدودی جبران نموده و مورد استفاده طراحان در طراحی ها قرار بگیرد،

فی هذا الموضوع اقدم لکم الیوم خط روافید زینب - Rawafed Zainab Font خط عربی جدید رائع بشکل و تصمیم جمیل و متناسق یعمل علی جمیع برامج التصمیم...حملهم الان
هذا الخط من تصمیم و برمجة : طارق العزی

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 332 تاريخ : پنجشنبه 26 فروردين 1395 ساعت: 10:34

خب این هم یک سبک فونت است که خوانایی در آن هیچ اهمیتی ندارد. و بیشتر جذابیت بصری لحاظ شده. قطعا میتواند در برخی مواقع به کار شما بیاید. دانلود 5 فونت بی قاعده سیاوش (:

۹۵/۰۱/۲۳ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 277 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 20:09

فونت انگلیسی Debby یک فونت قلم مو و دست نویس است که بسیار طبیعی به نظر می رسد. این فونت رایگان که با استفاده از آن به مخاطب یک احساس شخصی  و صمیمیت القا می کنید؛ می توانید آن را برای هر چیزی از جمله دعوت نامه های عروسی، نقل قول پوستر، لوگو، کارت پستال، و غیره استفاده نمایید.

۹۵/۰۱/۲۴ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 274 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 20:09

در این پست شاهد فونتی زیبا و با مزه می‌باشید، این فونت نسخه جدید فونت سمبولیک ترول است و در فرمت TTF تهیه شده و بر روی سایت قرار گرفته شده است. امیدوارم به کارتان بیاید.

۹۵/۰۱/۲۵ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 284 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 20:09

فونت فارسی :: ایران فونت :: کارگاه تخصصی قلم فارسیفونت فارسی :: ایران فونت :: کارگاه تخصصی قلم فارسیدانلود فونت انگلیسی رایگان Debbyدانلود 5 فونت بی قاعده سیاوش - SI47ASH Fontsدانلود نرم افزار ویرایشگر فونت FontForge (منبع باز)اهداف و برنامه ریزی های ایران فونت در سال 95فونت ادوب عربی Adobe Arabicفونت نبیدانلود فونت فارسی حنادانلود فونت فارسی اردیبهشت شابلوندر کارگاه فونت فارسی مطرح شد؛ وضعیت نامطلوب فونت فارسیدانلود فونت فارسی قاسمدانلود فونت نوستالژیک «اردیبهشت» ورژن ۱. ۰. ۱ (ساده)معرفی چند کتاب فارسی در زمینه فونت فارسیSegoe UI: فونتی مناسب طراحی پوستر، متون کتاب و مجلات، وب و...دانلود مجموعه کامل فونت Segoe UI فونت اختصاصی مایکروسافتنسیمی جان‌فزا می‌آید، بوی کرب‌و‌بلا می‌آید/فونت جدید اربعین منتشر شددانلود رایگان فونت فارسی و عربی اربعیندانلود نسخه جدید فونت بی یکان B Yekanبه این فکر کرده‌اید چرا برخی حروف در کیبورد فارسی مدام جابجا میشوند؟آموزش روان و ساده طراحی فونت فارسی با فونت کریتورطراحان فونت های فارسی چه کسانی هستند؟

/ ایران فونت :: کارگاه تخصصی فونت فارسی :: دانلود فونت فارسی :: دانلود جدیدترین فونت های فارسی :: Workshop of Persian fonts fa http://blog.ir/ //bayanbox.ir/view/8931493741922712342/logo.png / Sun, 10 Apr 2016 10:36:12 +0430 http://irfont.ir/post/191/Debby%20Free%20Font فونت انگلیسی Debby یک فونت قلم مو و دست نویس است که بسیار طبیعی به نظر می رسد. این فونت رایگان که با استفاده از آن به مخاطب یک احساس شخصی  و صمیمیت القا می کنید؛ می توانید آن را برای هر چیزی از جمله دعوت نامه های عروسی، نقل قول پوستر، لوگو، کارت پستال، و غیره استفاده نمایید.
]]> Tue, 12 Apr 2016 07:00:23 +0430 http://irfont.ir/post/191/Debby%20Free%20Font#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/OjUiW1tFXJc 0 دانلود فونت دانلود فونت/دانلود فونت انگلیسی Debby Free Font دانلود فونت انگلیسی دانلود فونت انگلیسی رایگان Debby فونت انگلیسی فونت لاتین http://irfont.ir/post/190/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-5-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%88%D8%B4-SI47ASH-Fonts خب این هم یک سبک فونت است که خوانایی در آن هیچ اهمیتی ندارد. و بیشتر جذابیت بصری لحاظ شده. قطعا میتواند در برخی مواقع به کار شما بیاید. دانلود 5 فونت بی قاعده سیاوش (:
]]> Mon, 11 Apr 2016 07:00:23 +0430 http://irfont.ir/post/190/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-5-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%88%D8%B4-SI47ASH-Fonts#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/5wvEAYqV20w 0 دانلود فونت دانلود فونت/مجموعه های فونت فارسی SI47ASH Fonts دانلود 5 فونت بی قاعده سیاوش دانلود فونت فارسی فونت فونت فارسی فونت های بی قاعده http://irfont.ir/post/189/FontForge-Open-Source-Font-Editor

FontForge یک برنامه کامل ویرایشگر فونت (در سیستم عامل های رایج مانند ویندوز، لینوکس و مک) است که از تمام فرمت های رایج فونت پشتیبانی نموده و ویژگی ها و ابزارهای پرکاربردی را در اختیار کاربرانش قرار می دهد. این نرم افزار به شما امکان می دهد تا به ایجاد انواع فونت های postscript, truetype, opentype, cid-keyed, multi-master, cff, svg و bitmap (bdf, FON, NFNT) پرداخته و قادر به ویرایش و تغییر فرمت فونت های دلخواه خود باشید.

 دانلود نرم افزار ویرایشگر فونت FontForge (منبع باز) منبع: Irfont.ir

امکانات و ویژگی های FontForge

FontForge است "یک سیستم نرم افزار بسیار قدرتمند ارائه عملا تمام ویژگی های فونتلب، همراه با برخی از ویژگی های منحصر به فرد و اغلب انقلابی خود را دارد."

به منظور تسهیل در تبدیل فرمت خودکار و دیگر کارهای تکراری، Fontforge پیاده سازی دو زبان های برنامه نویسی: زبان خود را دارد و پایتون [6] FontForge می توانید اسکریپت از رابط کاربری گرافیکی آن را اجرا کنید، از خط فرمان، و نیز ارائه می دهد ویژگی های آن به عنوان یک ماژول پایتون پس از آن می توانید. تواند به هر برنامه پایتون یکپارچه شده است.

Fontforge از مشخصات اپن تایپ پشتیبانی میکند. این برنامه همچنین از پسوند حروفچینی ریاضی (جدول ریاضی) معرفی شده توسط مایکروسافت برای Cambria و آفیس 2007، زیتک و LuaTeX پشتیبانی می نماید.

FontForge با استفاده از FreeType صفحه نمایش فونت را رندر می کند.

با FontForge می توانید Potrace یا AUTOTRACE یک تصاویر بیت مپ را وارد یک فونت کنید و به خودکار آنها را به صورت برداری ترسیم کند.

بخش هایی از کد FontForge توسط موتور حروفچینی LuaTeX برای خواندن و تجزیه فونت اپن تایپ استفاده می شود.

کد منبع FontForge شامل تعدادی از برنامه های سودمند در دایرکتوری 'fonttools، از جمله' showttf که نشان می دهد محتویات فایل های فونت باینری، و یک مبدل WOFF و deconverter.

دانلود آخرین نسخه FontForge از سایت سازنده:

FontForge برای ویندوز، مک و گنو لینوکس
حذف: راهنمای حذف نرم افزار FontForge
و همچنین کد منبع تحت لیسانس آزاد

]]> Sun, 10 Apr 2016 07:00:07 +0430 http://irfont.ir/post/189/FontForge-Open-Source-Font-Editor#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/VOgnGjCqfDo 0 نرم افزار نرم افزار/ساخت و ویرایش فونت FontForge FontForge Open Source Font Editor دانلود FontForge دانلود نرم افزار FontForge دانلود نرم افزار FontForge به همراه فایل pdf راهنما دانلود ویرایشگر منبع باز فونت FontForge http://irfont.ir/post/188/%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%81-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-95

همراهان عزیز از اینکه فرصتی فراهم نشد تا فرا رسیدن بهار و نوروز را به شما شادباش بگویم شرمنده‌ام. از صمیم دل برای شما و عزیزانتان دلی شاد و تنی سالم آرزو دارم.

سال گذشته را اگرچه به امید گسترش جدی فعالیت های وب سایت شروع کردم اما متاسفانه مشکلات مالی و عدم فراغت زمانی مانع از این شد پیشرفت جدی در فعالیت های خود داشته باشیم. آنچه که می خواستیم برای شما یاران عزیز انجام بدهیم و توفیق نیافتیم من را شرمنده شما کرد اما امید دارم که این سال جدید همراه با شما عزیزان به توفیقات بیشتری دست یابیم.

امیدوارم در سال پیش رو اهداف زیر را به کمک و همراهی شما دنبال کنیم:

  • به روز بودن مداوم وب سایت ایران فونت
  • افزایش همکاری ها با سایت فروشگاهی ویکی فایل جهت تامین نیازهای مالی سایت
  • تولید و انتشار فونت های جدید فارسی
  • تعمیر و به روزرسانی فونت های موجود
  • ارائه آموزشهای گسترده جهت ارتقا توانمندی کاربران فارسی زبان
  • افزایش راه‌های ارتباطی و فعالیت در شبکه های اجتماعی

در همین ابتدای سال ایران فونت چند اقدام را آغاز نمود. از جمله آنها:

  • تغییر قالب سایت مناسب برنامه ریزی ها جهت افزودن فعالیت ها
  • راه اندازی صفحه اینستگرام ایران فونت
  • افزودن چند فونت جدید به بخش فروشگاهی جهت تامین هزینه های سایت

در این بین ما از شما عزیزان تقاضا داریم با ارائه نظر و انتقاد خود ایران فونت را همراهی کنید.

شاد و بهروز باشید
علی سواری

]]> Sat, 09 Apr 2016 07:00:14 +0430 http://irfont.ir/post/188/%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%81-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-95#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/v-mU5OPY1TI 2 مطالب مطالب/خبر و اطلاعیه ایران فونت سال 95 وب سایت ایران فونت ویکی فایل http://irfont.ir/post/187/%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A7%D8%AF%D9%88%D8%A8-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C-Adobe-Arabic
]]> Sat, 13 Feb 2016 13:23:37 +0330 http://irfont.ir/post/187/%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A7%D8%AF%D9%88%D8%A8-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C-Adobe-Arabic#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/VAstydLfV_4 0 پوستر http://irfont.ir/post/186/%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%86%D8%A8%DB%8C
]]> Sat, 13 Feb 2016 13:20:36 +0330 http://irfont.ir/post/186/%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%86%D8%A8%DB%8C#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/pFeocx9h18E 0 پوستر http://irfont.ir/post/184/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AD%D9%86%D8%A7

بعد از مدتی غیبت با یک فونت آغاز دوره جدید فعالیتمان را اعلام می کنیم.

دانلود فونت فارسی حنا برای نخستین بار در ایران فونت!

فونت فارسی حنا «Hana» که نسخه فارسی شده فونت عربی GE SS است را برای شما آماده کرده ایم. که برای کارهای گرافیکی واقعاً زیباست و البته فونتی است بسیار سبک! امیدوارم از تایپ با این فونت زیبا لذت ببرید.

از مهدی شریفی راد بابت فارسی سازی این فونت کمال تشکر و قدردانی را داریم.

توجه: منتظر فونتهای شگفت انگیز دیگری از سایت ایران فونت باشید.

و همچنین ما را از نظرات و انتقادات خود محروم نکنید.

یا علی...

]]> Sat, 13 Feb 2016 12:53:59 +0330 http://irfont.ir/post/184/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AD%D9%86%D8%A7#Idea http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/0IbyCuZTFdg 3 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های متن دانلود فونت دانلود فونت دانلود فونت فارسی دانلود فونت فارسی حنا فونت فونت فارسی http://irfont.ir/post/182/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%A8%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D8%B4%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88%D9%86 در اواخر دهه ۵۰ ‏تایپ فیسی مورد استفاده ‏طراحان بزرگی چون «استاد ممیز»، «کوروش و بهزاد شیشه گران»، «عباس سارنج» و دیگر طراحان آن دوره ‏قرار می‌گرفت که در قالب‌های «لتراست» و «حروفچین» عرضه می‌شد. این تایپ فیس، عمدتا در کارهای انقلابی و با مضامینی همچون جنگ و دفاع مقدس و... جهت مصارف تابلو نویسی، پلاکاردنویسی، دیوار نویسی، شابلون نویسی و..، توسط نهادهای انقلابی، انجمن‌های اسلامی، گروه‌های تبلیغاتی مساجد و ادارات، تابلو نویس‌ها و هنرآموزان به کار گرفته می‌شد.

‏به مناسبت بزرگداشت روز جهانی گرافیک (۷ اردیبهشت – ۲۷ آوریل)، «مرکز آفرینس‌های فرهنگی هنری ریحان» با همکاری «استودیو طراحی مثلث»، در مطلع همکاری مشترک جهت طراحی و تولید فونت‌های گرافیگی، اقدام به ساخت، بهینه‌سازی، دیجیتالی‌سازی این تایپ فیس قدیمی و نوستالژیک نموده است.

‏شایان ذکر است طراحی این تایپ فیس که ظاهری شبیه به فونت‌های امیر، تیتر، زر بولد، زمرد و... دارد، بدون ذکر نام طراح و عنوان تایپ فیس، در حدود سه دهه گذشته، توسط «محصولات حروفچین» و در قالب‌های لتراست و حروفچین عرضه گردیده ‏بود، که پس از وکتورایز و دیجیتالی کردن آن جهت عرضه عمومی توسط این مجموعه، عنوان «اردیبهشت» برای این فونت انتخاب گردید.

‏از ویژگی‌های فونت اردیبهشت می‌توان به امکان تایپوگرافی و استفاده از حروف زینتی مثل ی کشیده، تخصیص فرم‌های مختلف از یک حرف به گلیف‌های متعدد، پشتیبانی از زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی (که بدون تعویض قلم و زبان امکان تایپ انگلیس با قلمی هم وزن قلم اصلی نیز فراهم می‌باشد)، لیگچر، یش از صد‌ها کرنینگ فشرده، اسکریپت نویسی، جانمایی اختصاصی موقعیت اعراب نسبت به هر حرف و نوشته، امکان درج عبارات علیه السلام و صلی الله علیه و آله سلم و... اشاره نمود.

‏طراح: نا‌شناس (محصولی از حروفچین دهه ۵۰)

‏وکتورایز، بهینه سازی، دیجیتال سازی وساخت فونت: «جعفرپیشه (صریر)»... با همکاری حمیدرضا قربانپور

‏با حمایت: مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری ریحان / استودیو طراحی مثلث

]]> Tue, 01 Sep 2015 09:27:40 +0430 http://irfont.ir/post/182/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%A8%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D8%B4%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88%D9%86#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/LLPt2EeqMiY 5 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های تیتر دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های تزئینی دانلود فونت دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های قدیمی دانلود فونت دانلود فونت اردیبهشت دانلود فونت جدید اردیبهشت دانلود فونت فارسی دانلود فونت فارسی جدید فونت فونت اردیبهشت فونت جدید فونت فارسی فونت های سال 94 http://irfont.ir/post/180/%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%B4%D8%AF-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85%D8%B7%D9%84%D9%88%D8%A8-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C

به گزارش عروج؛ روز گذشته مقوله فونت در ایران با حضور علی سواری مدیر وب سایت ایران فونت و جمعی از طراحان خوزستانی در غرفه فعالان فضای مجازی نمامیشگاه قرآن و عترت اهواز مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
مدیر سایت ایران فونت ، وضعیت فونت فارسی را بسیار اسفبار خواند و بیان داشت: متاسفانه رسم الخط فارسی با وجود ساختارهای بی نظیرش در ترکیب حروف و قابلیتش در تنوع به خوبی مورد بهره برداری در عرصه فونت قرار نگرفته به طوری که تا پیش از 2 سال اخیر مجموع کل فونت های فارسی از 300 عنوان تجاوز نمی کرد.
وی افزود: رسم الخط فارسی زیباتر از ان است که در فونت های 10 سال پیش خلاصه شود و می توان این مسئله را در عطش طراحان در استفاده از فونت های جدید مشاهده کرد.


سواری: وضعیت فونت فارسی بحرانی است

علی سواری با اشاره به آغاز فعالیت خویش در عرصه فونت ابراز داشت: به امید انکه بتوانیم سر منشاء تحولات جدی در مقوله نوشتار فارسی باشیم و قدمی موثر در صنعت تایپ فیس فارسی برداریم از سال 89 با صرف زمان و انرژی زیاد، شروع به طراحی بانک قلم های ایرانی کردیم که به اعتقاد ما با توجه به قابلیت های منحصر به فرد این مجموعه، مهمترین مجموعه فونتی خواهد بود که به جامعه هنری و صنعت نشر رومیزی عرضه خواهد شد.

سواری: وضعیت فونت فارسی بحرانی است


طراح و هنرمند اهوازی، با اشاره به وضع نابسامان فونت فارسی و اثرات نا مطلوب آن در زبان فارسی، خاطر نشان کرد: عدم رضایت طراحان گرافیک در استفاده از فونت فارسی و رجوع بیش از اندازه گرافیست ها به حروف لاتین، عدم کارایی فونت های فعلی به دلیل عدم پشتیبانی این فونت ها از حروف عربی و اذری و سایر مشکلات عدیده ای که در نشر رومیزی ایجاد شده است مجموعه آسیب هایی است که منشاء آن آشفتگی موجود در بکارگیری فونت در نشر می باشد.
سواری، ادامه داد: اختلاف های فنی و تنوع در نام های فونت که توسط شرکت های مختلف گردآوری می شود موجب به هم ریختگی و تغییر در صفحه آرایی و زیبایی و به تبع ان خوانایی متن خواهد شد.

سواری: وضعیت فونت فارسی بحرانی است


وی ایرادات فراوان در جهان شمول بودن نوشتارهای فارسی به دلیل عدم استاندارد بودن تایپ فارسی را از دیگر آسیب های فونت فارسی خواند و اذعان داشت: عدم توفیق در فرهنگ خواندن متون فارسی و گسترش نفوذ پذیری آن در جامعه، بی ضابطه بودن فرهنگ استفاده از فونت های فعلی و همچنین عدم توفیق فونت فارسی در دنیای مجازی از دیگر موارد قابل تامل در این مقوله است.

سواری: وضعیت فونت فارسی بحرانی است


مدیر سایت ایران فونت، بررسی و ممیزی فونت های مورد استفاده در نشریات و متون چاپی را عامل مهمی در افزایش زیبایی و قانونمند کردن استفاده از فونت دانست و بیان داشت: این مسئله به لحاظ متناسب کردن شکل ظاهری برای اندام بینایی و مباحث فیزیولوژیکی است که می توان ادعا کرد این موضوع کمک بسیار مهمی در ترویج و گسترش فرهنگ خواندن در جامعه خواهد کرد.
در ادامه این نشست با ارائه مصادیق متنوع در مقوله فونت فارسی از سوی طراحان و گرافیست های حاضر در جلسه، به تبادل نظر و بررسی روش های مناسب جهت بکارگیری فونت در ارائه آثار هنری پرداخته شد.


سواری: وضعیت فونت فارسی بحرانی است

سواری: وضعیت فونت فارسی بحرانی است

]]> Tue, 07 Jul 2015 17:33:08 +0430 http://irfont.ir/post/180/%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%B4%D8%AF-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85%D8%B7%D9%84%D9%88%D8%A8-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/6rdfZw51jQ0 10 مطالب مطالب/خبر و اطلاعیه مطالب/مصاحبه ایران فونت رسم الخط فارسی فونت وب سایت ایران فونت گرافیک http://irfont.ir/post/179/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%B3%D9%85
سلام دوستان ایران فونت
مبعث پیامبر اکر صلوات الله علیه را به همه شما تبریک میگیم. فونت جدیدی که برای دانلود در اختیار شما قرار میدیم فونت قاسم هست. این فونت را جناب آقای قاسم نجاری در تیر ماه 1393 درست کردند. این فونت براساس فونت یکان طراحی شده. امیدوارم از دانلود رایگان این فونت زیبای فارسی لذت ببرید.
]]> Sat, 16 May 2015 20:15:16 +0430 http://irfont.ir/post/179/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%B3%D9%85#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/IQAmxd8cIbg 26 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های متن دانلود فونت دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های سبک جدید دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های گرافیکی دانلود فونت جدید دانلود فونت فارسی دانلود فونت فارسی جدید دانلود فونت فارسی قاسم فونت فونت جدید فونت فارسی فونت قاسم فونت های سال 94 فونت یکان جدید http://irfont.ir/post/178/ordibehesht-font

‏در اواخر دهه ۵۰ ‏تایپ فیسی مورد استفاده ‏طراحان بزرگی چون «استاد ممیز»، «کوروش و بهزاد شیشه گران»، «عباس سارنج» و دیگر طراحان آن دوره ‏قرار می‌گرفت که در قالب‌های «لتراست» و «حروفچین» عرضه می‌شد. این تایپ فیس، عمدتا در کارهای انقلابی و با مضامینی همچون جنگ و دفاع مقدس و... جهت مصارف تابلو نویسی، پلاکاردنویسی، دیوار نویسی، شابلون نویسی و..، توسط نهادهای انقلابی، انجمن‌های اسلامی، گروه‌های تبلیغاتی مساجد و ادارات، تابلو نویس‌ها و هنرآموزان به کار گرفته می‌شد.

‏به مناسبت بزرگداشت روز جهانی گرافیک (۷ اردیبهشت – ۲۷ آوریل)، «مرکز آفرینس‌های فرهنگی هنری ریحان» با همکاری «استودیو طراحی مثلث»، در مطلع همکاری مشترک جهت طراحی و تولید فونت‌های گرافیگی، اقدام به ساخت، بهینه‌سازی، دیجیتالی‌سازی این تایپ فیس قدیمی و نوستالژیک نموده است.

‏شایان ذکر است طراحی این تایپ فیس که ظاهری شبیه به فونت‌های امیر، تیتر، زر بولد، زمرد و... دارد، بدون ذکر نام طراح و عنوان تایپ فیس، در حدود سه دهه گذشته، توسط «محصولات حروفچین» و در قالب‌های لتراست و حروفچین عرضه گردیده ‏بود، که پس از وکتورایز و دیجیتالی کردن آن جهت عرضه عمومی توسط این مجموعه، عنوان «اردیبهشت» برای این فونت انتخاب گردید.

‏از ویژگی‌های فونت اردیبهشت می‌توان به امکان تایپوگرافی و استفاده از حروف زینتی مثل ی کشیده، تخصیص فرم‌های مختلف از یک حرف به گلیف‌های متعدد، پشتیبانی از زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی (که بدون تعویض قلم و زبان امکان تایپ انگلیس با قلمی هم وزن قلم اصلی نیز فراهم می‌باشد)، لیگچر، یش از صد‌ها کرنینگ فشرده، اسکریپت نویسی، جانمایی اختصاصی موقعیت اعراب نسبت به هر حرف و نوشته، امکان درج عبارات علیه السلام و صلی الله علیه و آله سلم و... اشاره نمود.

‏طراح: نا‌شناس (محصولی از حروفچین دهه ۵۰)

‏وکتورایز، بهینه سازی، دیجیتال سازی وساخت فونت: «جعفرپیشه (صریر)»... با همکاری حمیدرضا قربانپور

‏با حمایت: مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری ریحان / استودیو طراحی مثلث


]]> Fri, 01 May 2015 07:30:00 +0430 http://irfont.ir/post/178/ordibehesht-font#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/HfSD2S8zdLY 12 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های تیتر دانلود فونت دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های قدیمی دانلود فونت دانلود فونت اردیبهشت دانلود فونت جدید اردیبهشت دانلود فونت فارسی دانلود فونت فارسی جدید فونت فونت اردیبهشت فونت جدید فونت فارسی فونت های سال 94 http://irfont.ir/post/177/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C بنا به درخواست کاربران در این پست بنا داریم یک سری کتب در موضوع فونت و اختصاصا فونت فارسی معرفی کنیم. مطالعه این کتب می تواند برای افراد مبتدی بسیار راه گشا باشد.

1. کتاب «خوشنویسی و طاحی حروف، با نگرشی جامع به طراحی حروف» :: امیر رضائی نبرد
بخش نخست این کتاب به موضوع طراحی گرافیک می‌پردازد. فصل‌های این بخش به ترتیب عبارتند از «تاریخچه طراحی گرافیک در جهان»، «تاریخچه طراحی گرافیک در ایران» و «شاخه‌های طراحی گرافیک».
تاریخچه طراحی حروف در غرب»، «تاریخچه طراحی حروف در ایران» و «خوشنویسی و طراحی حروف» نیز نام سه فصل بخش دوم این کتاب است.
نویسنده در بخش نخست این کتاب را با طرح مبحث «ریشه‌شناسی واژه گرافیک» شروع می‌کند و پس از بیان تاریخ تحولات این هنر در قرون وسطی مباحث را با بیان وضعیت این هنر در نوزدهم به پایان می‌برد. در فصل تاریخچه طراحی گرافیک در ایران نیز نویسنده تمام مکاتب هنری در ایران را با ذکر جزییات آن‌ها معرفی کرده و در ادامه به بیان تاریخ ورود چاپخانه به ایران و شکل‌گیری هنر طراحی گرافیک در ایران می‌پردازد.
نویسنده در فصل سوم بخش نخست تمام رشته‌های هنری منبعث از هنر گرافیک چون تصویرسازی و انواع و تکنیک‌های آن و همچنین هنر پوستر را معرفی می‌کند.
در بخش دوم این کتاب نیز مباحث تاریخی طراحی حروف در ایران و غرب و همچنین انواع تکنیک‌های این هنر و کاربرد آن در طراحی گرافیک مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
کتاب «خوشنویسی و طراحی حروف» با شمارگان 500 نسخه، در 286 صفحه و به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات جمال هنر روانه کتابفروشی‌ها شده است.

2. کتاب «نخستین گام های مدیریت نوشتار، راهکارهای علمی و عملی» :: حسن قادر
کتاب " نخستین گام­های مدیریت نوشتار، راهکارهای علمی و عملی" نوشته حسن قادر، به‌خاطر این نام، ابتدا بیشتر تداعی‌کننده کتابی در زمینه ویراستاری است تا آموزش راهکارهایی دربارۀ طراحی حروف و فونت. بعد از تورق این کتاب قطور (350 صفحه) و دیدن تصاویر زیاد آثار گرافیکی (کتیبه­های قدیمی، طراحی حروف و کلمات، نشانه­نوشته (لوگوتایپ)، فونت، اشیای ملهم از شکل حروف و...) بیننده مطمئن می­­شود با کتابی در حوزه طراحی گرافیک روبروست.
نویسنده کتاب را در هشت فصل مدون کرده و با طرح پیشینه تاریخی خط و الفبا و معرفی مختصر انواع خطوط و تاریخ حروف و حروف­چینی در ایران، با بررسی اندازه و حجم عناصر نوشتاری نسبت به سایر عناصر بصری در انواع محصولات گرافیکی مانند پوستر، نشانه، بسته­بندی و...، به‌درستی نشان داده است که در میان عناصر بصری تشکیل‌دهنده یک اثر گرافیکی، نوشتار اهمیت و اولویت ویژه­ای دارد؛ از این‌رو حساس شدن به شکل و انواع حروف و کسب مهارت در طراحی و به­­کارگیری آنها برای طراحان گرافیک فوق‌العاده­ ضروری است.
مدیریت نوشتار، عنوان کلی‌ای است که در ذیل آن سایر فصول در دو گام عرضه می­شوند: گام نخست مربوط به بررسی تحولات خط ثلث در شش بازه صدساله از قرن ششم تا دوازدهم قمری است. اطلاعات و تحلیل‌های مختصر اما جالب، نشان‌دهنده علاقه و پژوهش نویسنده در این زمینه است که برای علاقه‌مندان به خوشنویسی قطعا جذاب است. اما آوردن این نگاه پژوهشی در کتاب با مختصر شدن و رها کردن دنباله آن و محدود شدن به خط ثلث و نشان ندادن راه­های عملی به‌کارگیری تجربه­های گذشته در آثار جدید، نه تنها هدف نویسنده (ایجاد فرصت پژوهشی تازه) را تأمین نمی­کند، بلکه با زائد جلوه دادن این فصل از قدر مطلب نیز می‌کاهد.
"مدیریت نوشتار، گام دوم" در حقیقت اصل مطلب و موضوع اصلی این کتاب است: مطالعه فنی و آنالیز حروف، درآمدی است بر روش­های متعدد پیشنهادی نویسنده در طراحی حروف که گویی طی چندین سال با هنرجویان مختلفی آنها را آزموده است. ایجاد فرم­ها و ترکیب­های جذاب با ترفندهایی مثل قرینه­سازی، چرخش و ادغام حروف در یکدیگر، هنرجو را با پتانسیل بصری موجود در کار با حروف آشنا می­کند. حساس شدن و به­کارگیری فعال فضاهای مثبت و منفی درون و برون حروف، برش و جابجایی حروف با درک مکان­یابی محورهای برش و تعیین زوایای چرخش و استفاده از مصالح گوناگون، موارد دیگری است که همراه با ارائه نمونه­های متعدد سعی دارد، شناخت کافی و لازم را برای وارد شدن به کارگاه حروف برای طراحی اقلام جدید و مورد نیاز عرصه تبلیغات و گرافیک بدست دهد.

3. کتاب «تحلیل و بررسی حروف فارسی» :: مسعود نیکو مرام و امید هامونی

کتاب تحلیل و بررسی حروف فارسی با نگاهی اجمالی به پیشینه الفبا به نحوه ی شکل گیری حروف و قلم های فارسی (فونت های فارسی) می پردازد.
سپس با دسته بندی انواع قلم های فارسی از لحاظ کاربرد به معرفی ساختار، ویژگی ها، مراحل طراحی و آناتومی حروف فارسی پرداخته و با تحلیل و بررسی قلم های پرکاربرد فارسی سعی به ارائه راهکارهای اصولی و کاربردی جهت طراحی فونت فارسی را دارد.

کتاب "تحلیل و بررسی حروف فارسی" با پیشگفتاری از مسعود سپهر و نگاهی اجمالی به پیشینه ی الفبا، به نحوه شکل گیری حروف و قلم های فارسی می پردازد.
سپس با دسته بندی این قلم ها به لحاظ کاربرد، به معرفی ساختار، وی‍ژگی ها، مراحل طراحی و آناتومی حروف فارسی پرداخته و با تحلیل و بررسی قلمهای پرکاربرد فارسی، سعی در ارائه راهکارهای اصولی جهت طراحی حروف فارسی را دارد.
بدیهی است نبود منابع کافی و صحیح در حوزه طراحی حروف فارسی به صورت تخصصی، منابع کتاب را به بیانات و تجربیات اساتید این فن و پژوهش مولفین محدود ساخته است.
یقینن به اذعان نگارنده‌گان،این کتاب جامعیت لازم را دراین زمینه را نداشته و صرفن بیانی است کلی، در حوزه ی طراحی حروف.

کتاب تحلیل و بررسی حروف فارسی | مسعود نیکو مرام، امید هامونی | براساس طرح پیشنهادی از مهدی سعیدی |

این کتاب در قطع رحلی و در 196 صفحه چاپ رنگی بر روی کاغد گلاسه منتشر شده است. خرید این کتاب کمیاب را به همه دانشجویان رشته گرافیک و علاقمندان به این رشته توصیه می‌نمائیم.

4. کتاب «کتاب فونت» :: گروه پژوهشی عفراوی

آشفتگی‌های موجود در فونت فارسی ما را بر آن داشت تا در حرکت نخست، برای سامان‌دهی به فونت فارسی با ایجاد بانک یا آرشیوی برای فونت‌های موجود و شناسنامه‌دار کردن آنچه موجود است کتاب فونت را که راهنمای طراحی، انتخاب و به‌کارگیری فونت فارسی است منتشر کنیم. انتشار این کتاب پل ارتباطی خواهد بود بین ما و علاقه‌مندان و کاربران فونت فارسی که البته با گسترش کامپیوتر و استفاده از آن تقریباً همه اقشار جامعه را در بر می‌گیرد. نبودن چنین کتابی، ارتباط کلامی را در بین طراحان گرافیک و کارفرمایان در رابطه با فونت کمرنگ می‌کرد. گروه پژوهشی عفراوی در سال 84 پروژه شناسنامه فونت فارسی را به درخواست شورای عالی اطلاع رسانی به اتمام رساند. برنامه‌های دیگر گروه به گونه‌ای بود که می‌بایست ثبت فونت و شناسنامه‌دار شدن فونت فارسی با حمایت شورا ادامه یابد. اما این کار با تغییراتی که در شورا اتفاق افتاد بی‌نتیجه ماند. در آن سال با بررسی‌های انجام شده، بیش از 20 فارسی‌ساز یا فارسی نویس شناسایی شد که فونت‌های خود را تحت نام‌های گوناگون ارائه کرده بودند، نتیجه این بررسی شناسایی بیش از 620 نام برای فونت‌های فارسی بود که بیش از 5% آنها دارای شکل یکسان و نام مشترک بودند نمونه‌ای از آن‌ها فونت «هما، لاله، طلا» می‌باشد که در نرم‌افزارهای مختلف به نام‌های گوناگون آمده است1. برخی از تولید کنندگان فارسی ساز برای جذابیت بخشیدن به نرم افزار خود و فروش بیشتر پا را فراتر نهاده و فونت‌های خود را نیز با نام‌های گوناگون ارائه کرده‌اند تا بدین وسیله در تبلیغات خود ارائه فونت‌های بیشتر را مژده دهند.


]]> Sun, 11 Jan 2015 10:25:09 +0330 http://irfont.ir/post/177/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/Q40sIgsPC9g 18 مطالب مطالب/معرفی معرفی کتاب کتاب در موضوع فونت کتاب فونت http://irfont.ir/post/176/Segoe-UI
]]> Sat, 20 Dec 2014 13:40:52 +0330 http://irfont.ir/post/176/Segoe-UI#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/JxSKoFjHPZ8 0 http://irfont.ir/post/175/free-download-Segoe%20UI-fonts

Segoe یک تایپ‌فیس، یا خانواده از فونت است که می‌توان آن را بهترین فونت استفاده شده در مایکروسافت دانست. شرکت مایکروسافت از فونت Segoe در سایت، محصولات، لوگو و سایر انتشارات خود استفاده کرده و می‌کند و فونت Segoe UI زیر خانواده همین فونت توسط برنامه‌های متعدد مایکروسافت استفاده و برنامه‌های کاربردی (مانند مایکروسافت آفیس ۲۰۰۷ و ویندوز لایو مسنجر ۲۰۰۹) نصب شده است.

مایکروسافت این فونت را به عنوان فونت پیش‌فرض سیستم خود تصویب کرد و با شروع ویندوز ویستا و نیز در outlook.com، سرویس ایمیل مبتنی بر وب مایکروسافت استفاده می‌شود. در ماه اوت ۲۰۱۲، مایکروسافت پرده‌برداری آرم شرکت جدید خود را بر اساس فونت Segoe انجام داد و رسماً پس از ۲۵ سال فعالیت جایگزین آرم گذشته خود کرد. حالا نام Segoe یک علامت تجاری شرکت مایکروسافت است، اگر چه حروف نوشته اصلی توسط Monotype توسعه داده شد.

Segoe توسط Steve Matteson در طول اشتغال خود را در آگفا مونوتایپ طراحی کرده است. وی این فونت را به عنوان یک سبک حروف و نام تجاری و فونت رابط کاربری شرکت مایکروسافت طراحی نموده است. امتیاز این فونت در انحصار همین شرکت باقی‌مانده است. وی سعی کرده این فونت را دوست‌داشتنی و خوانا طراحی نماید که تا حدود بسیار زیادی هم موفق بوده است.

این فونت از اسکریپت‌ها و مجموعه کاراکتر مختلفی پشتیبانی می‌کند و از زبان‌هایی مانند عربی (و فارسی به عنوان زیرمجموعه عربی استفاده می‌کند)، ارمنی، گرجی، عبری و الفبای فریزر پشتیبانی می‌کند.
     Segoe was an original design developed by Agfa Monotype (now Monotype Imaging) in 2000. In 2003, we acquired the original Segoe fonts and used them to develop an extended family of fonts retaining the Segoe name. Many of these new fonts received design patent protection in the United States. Segoe was not derived from Frutiger. Microsoft also has a current up-to-date license that allows us to distribute certain Frutiger fonts in connection with Microsoft products including Office and Windows. There are distinct differences between Segoe and Frutiger. Additionally, unlike clone typefaces, the Segoe family of fonts are not metrically compatible with Frutiger so cannot be used as replacements.[8]
ایران فونت این فونت ارزشمند را در دو حالت در اختیار کاربران قرار میدهد. برای کاربران دستکتاپ و همچنین مناسب وب. نسخه اختصاصی و مناسب وب آن کم حجم است و میتواند در سایت ها و بلاگ ها شما بسیار پرکاربرد باشد. قطعا نصب این فونت برای کاربرانی که از ویندوز 7 و پایین تر استفاده میکنند بسیار شگفت آور جداب خواهد بود. من که مدتهاست پس از نصب ویندوز هفت بلافاصله این فونت را نصب نموده و از کار با آن لذت میبرم. امیدوارم شما هم تجربه کنید.
منظر نظرات و انتقادات شما هستیم.
]]> Sat, 20 Dec 2014 13:26:54 +0330 http://irfont.ir/post/175/free-download-Segoe%20UI-fonts#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/faD7QMIr8fM 18 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های متن دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های تیتر دانلود فونت دانلود فونت/دانلود فونت انگلیسی Segoe UI دانلود فونت فارسی سگو فونت فونت اختصاصی مایکروسافت فونت اختصاصی ویندوز 8 فونت اختصاصی ویندوز فون فونت فارسی مایکروسافت http://irfont.ir/post/174/%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%B2%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF%D8%8C-%D8%A8%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%A8-%D9%88-%D8%A8%D9%84%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF
]]> Tue, 09 Dec 2014 12:00:17 +0330 http://irfont.ir/post/174/%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%B2%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF%D8%8C-%D8%A8%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%A8-%D9%88-%D8%A8%D9%84%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/F3RqnCoMrDE 0 پوستر http://irfont.ir/post/173/free-Download-Persian-and-Arabic-font-Arbaeen نسیمی جان فزا می آید، بوی کرب و بلا می آید.
سایت ایران فونت در پیشواز اربعین حسینی فونت اربعین را برای دانلود رایگان در اختیار کاربران خوب خود قرار میدهد. ویرایشی منحصر به فرد، چشم نواز و زیبا از فونت شفیق. این فونت براساس نسخه ایرماگ فونت شفیق توسط ایران فونت طراحی و پیاده سازی شد. در طراحی گلیف های این فونت از حروف تیتراژ فیلم سینمایی و سریال معراجی ها الگو برداری شده است. فونت اربعین به خوبی از تمام حروف فارسی، عربی، کردی، اردو، و انگلیسی پشتیبانی میکند. این فونت در پلت فرم های مختلفی چون ویندوز و مک، اجرا میگردد و در تمام نرم افزارهایی که از زبان های راست به چپ پشتیبانی میکنند قابلیت تایپ و اجرا دارد.
قطعا استفاده از این فونت در پوسترها و نوشته های کوتاه و بزرگ که در آن خوانایی مد نظر نباشد میتوند بسیار کارساز باشد. و این بدین معناست که فونت اربعین یک فونت فانتزی و تزئینی به سبک جدید است. امیدواریم از تایپ با این فونت لذت ببرید.
در مقایل از همه عزیزانی که در این روزهای راهی کربلا شده اند التماس دعا داریم. امیدواریم که ماهم به زودی توفیق شریفیابی به آن حریم امن الهی را به دست آوریم.
شایان ذکر است این فونت نسخه آزمایشی است تا پس از مدتی تایپ با آن نسخه ای اصلاح شده و بهبود یافته ای از این فونت را منتشر کنیم. به همین منظور از همه عزیزان و کاربران درخواست داریم نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارند تا ما در نخستین فرصت معایب احتمالی فونت را رفع کرده و نسخه جدیدی از این فونت را عرضه کنیم.
]]> Tue, 09 Dec 2014 11:58:10 +0330 http://irfont.ir/post/173/free-Download-Persian-and-Arabic-font-Arbaeen#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/aGXd35HlUDk 9 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های تزئینی دانلود فونت دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های سبک جدید دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های فانتزی Exclusive دانلود فونت دانلود فونت اربعین دانلود فونت تیتراژ فیلم معراجی ها دانلود فونت جدید دانلود فونت فارسی دانلود نسخه جدید فونت شفیق فونت فونت جدید فونت های اختصاصی ایران فونت فونت های سال 93 http://irfont.ir/post/172/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%86%D8%B3%D8%AE%D9%87-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%DB%8C%DA%A9%D8%A7%D9%86-B-Yekan فونت یکان از فونت های ممتاز فارسی است که کاربردهای بسیار زیادی در طراحی کتاب و پوستر دارد. از این فونت در کارهای رسمی متداولی استفاده شده است. برای نمونه کارت ملی از این فونت استفاده میکند. طراح این فونت زیبا و بسیار خوانا گرافیست و هنرمند ایرانی مسعود سپهر است. وی این فونت را با الهام از فونت هوتیکا طراحی نمود. پس احتمالا این نخستین فونت بدون سریف فارسی است. البته ایشان تنها نسخه معمولی (Regular) این فونت را عرضه کردند. و نسخه ضخیم (Bold) آن بعدها توسط سایر طراحان عرضه شد.

و اما هدف از عرضه دانلود نسخه جدید فونت بی یکان B Yekan

ایران فونت علاقه وافری دارد تا نسخه های جدید و استانداردی از فونت های رسمی را منتشر کنند. این فونت اصلاحات جزیی به این فونت اعمال کرده است. در این ادیت نگاهی هم به سایر ادیت های این فونت از جمله ادیت های فونت های قلم برتر هم شده است. لیکن این نسخه هیچ ارتباطی به قلم های برتر ندارد. این ادیت براساس آخرین انتشار این فونت توسط ایرماگ صورت گرفته است. در این ویرایش حروف انگلیسی هلوتیکا به فونت اضافه گردیده و همچنین ارتفاع و اندازه آن با فونت مناسب سازی شده است. و دیگر اینکه حروف عربی، حروف کردی و سایر حروف هم خانواده فارسی در این فونت جاسازی شده است. و دیگر در تایپ با این زبان در سایر زبان ها هیچ مشکلی نخواهید داشت. این فونت قابل نصب در تمامی پلت فرمها و نرم افزارهای استاندارد که از یونیکد پشتیبانی میکنند قابل استفاده است. در صورت مشاهده مشکل یا عیبی در فونت حتما ما را مطلع سازید. امیدواریم بتوانیم سایر نیازهای شما را رفع کنیم و کارهای بهتری را برای شما ارائه بدهیم.

]]> Fri, 28 Nov 2014 12:09:53 +0330 http://irfont.ir/post/172/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%86%D8%B3%D8%AE%D9%87-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%DB%8C%DA%A9%D8%A7%D9%86-B-Yekan#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/PaJlSc_dTh0 10 دانلود فونت/دانلود فونت فارسی دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های متن دانلود فونت/دانلود فونت فارسی/فونت های تیتر دانلود فونت B Yekan Exclusive اردو بی یکان دانلود فونت فارسی دانلود فونت فارسی جدید دانلود فونت یکان yekan فونت فونت فارسی فونت های مناسب برای صفحه آرائی کتاب و نشریات لاتین http://irfont.ir/post/171/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%BE-%D9%81%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
]]> Thu, 27 Nov 2014 15:18:35 +0330 http://irfont.ir/post/171/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%BE-%D9%81%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/oaatRbKJpoU 0 پوستر http://irfont.ir/post/170/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D8%AA%D9%88%D8%B1

ایران فونت در یک کار مبتکرانه اقدام به انتشار سه ویدیو کلیپ در موضوع آموزش طراحی فونت فارسی نموده است. این سه ویدیو که هر کدام 5، 7 و 5 دقیقه زمان دارد به صورت تصویری توضیحاتی را درباره طراحی یک فونت فارسی را آموزش میدهد. آموزشی بسیار روان، ساده و مناسب که برای افراد مبتدی می تواند بسیار کارآموز و برای طراحان فونت میتواند مفید باشد. امید است که در ادامه همچنان با انتشار چند PDF و ویدیوی دیگر بتوانیم این کار آموزشی را ادامه دهیم.

این ویدیوها را که در آپارات ارسال شده اند را حتما ببینید، و نظر خود را با ما درمیان گذارید.

بخش نخست: آموزش ابتدایی طراحی و ساخت فونت فارسی ۱

http://www.aparat.com/v/C6Eze

بخش دوم:  آموزش ابتدایی طراحی و ساخت فونت فارسی بخش ۲ 

http://www.aparat.com/v/tisBM

و اما بخش سوم و پایانی:  آموزش ابتدایی طراحی و ساخت فونت فارسی بخش ۳ 

http://www.aparat.com/v/0PRKp

]]> Thu, 27 Nov 2014 11:07:29 +0330 http://irfont.ir/post/170/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D8%AA%D9%88%D8%B1#Idea مدیر سایت http://blog.ir/blogs/0ZVUA4MRKMY/posts/JvIGSLUGIl8 18 مطالب مطالب/آموزش آموزش طراحی فونت طراحی و ساخت فونت طراحی و ساخت فونت فارسی فونت فونت کریتور http://irfont.ir/post/169/Farsi-Font-Designers

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 338 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 1:43

FontForge یک برنامه کامل ویرایشگر فونت (در سیستم عامل های رایج مانند ویندوز، لینوکس و مک) است که از تمام فرمت های رایج فونت پشتیبانی نموده و ویژگی ها و ابزارهای پرکاربردی را در اختیار کاربرانش قرار می دهد. این نرم افزار به شما امکان می دهد تا به ایجاد انواع فونت های postscript, truetype, opentype, cid-keyed, multi-master, cff, svg و bitmap (bdf, FON, NFNT) پرداخته و قادر به ویرایش و تغییر فرمت فونت های دلخواه خود باشید.

 دانلود نرم افزار ویرایشگر فونت FontForge (منبع باز) منبع: Irfont.ir

امکانات و ویژگی های FontForge

FontForge است "یک سیستم نرم افزار بسیار قدرتمند ارائه عملا تمام ویژگی های فونتلب، همراه با برخی از ویژگی های منحصر به فرد و اغلب انقلابی خود را دارد."

به منظور تسهیل در تبدیل فرمت خودکار و دیگر کارهای تکراری، Fontforge پیاده سازی دو زبان های برنامه نویسی: زبان خود را دارد و پایتون [6] FontForge می توانید اسکریپت از رابط کاربری گرافیکی آن را اجرا کنید، از خط فرمان، و نیز ارائه می دهد ویژگی های آن به عنوان یک ماژول پایتون پس از آن می توانید. تواند به هر برنامه پایتون یکپارچه شده است.

Fontforge از مشخصات اپن تایپ پشتیبانی میکند. این برنامه همچنین از پسوند حروفچینی ریاضی (جدول ریاضی) معرفی شده توسط مایکروسافت برای Cambria و آفیس 2007، زیتک و LuaTeX پشتیبانی می نماید.

FontForge با استفاده از FreeType صفحه نمایش فونت را رندر می کند.

با FontForge می توانید Potrace یا AUTOTRACE یک تصاویر بیت مپ را وارد یک فونت کنید و به خودکار آنها را به صورت برداری ترسیم کند.

بخش هایی از کد FontForge توسط موتور حروفچینی LuaTeX برای خواندن و تجزیه فونت اپن تایپ استفاده می شود.

کد منبع FontForge شامل تعدادی از برنامه های سودمند در دایرکتوری 'fonttools، از جمله' showttf که نشان می دهد محتویات فایل های فونت باینری، و یک مبدل WOFF و deconverter.

دانلود آخرین نسخه FontForge از سایت سازنده:

FontForge برای ویندوز، مک و گنو لینوکس
حذف: راهنمای حذف نرم افزار FontForge
و همچنین کد منبع تحت لیسانس آزاد

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 278 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 0:37

خب این هم یک سبک فونت است که خوانایی در آن هیچ اهمیتی ندارد. و بیشتر جذابیت بصری لحاظ شده. قطعا میتواند در برخی مواقع به کار شما بیاید. دانلود 5 فونت بی قاعده سیاوش (:

۹۵/۰۱/۲۳ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 308 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 0:37

فونت انگلیسی Debby یک فونت قلم مو و دست نویس است که بسیار طبیعی به نظر می رسد. این فونت رایگان که با استفاده از آن به مخاطب یک احساس شخصی  و صمیمیت القا می کنید؛ می توانید آن را برای هر چیزی از جمله دعوت نامه های عروسی، نقل قول پوستر، لوگو، کارت پستال، و غیره استفاده نمایید.

۹۵/۰۱/۲۴ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 298 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت: 0:37

فونت انگلیسی Debby یک فونت قلم مو و دست نویس است که بسیار طبیعی به نظر می رسد. این فونت رایگان که با استفاده از آن به مخاطب یک احساس شخصی  و صمیمیت القا می کنید؛ می توانید آن را برای هر چیزی از جمله دعوت نامه های عروسی، نقل قول پوستر، لوگو، کارت پستال، و غیره استفاده نمایید.

۹۵/۰۱/۲۴ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 315 تاريخ : سه شنبه 24 فروردين 1395 ساعت: 10:33

خب این هم یک سبک فونت است که خوانایی در آن هیچ اهمیتی ندارد. و بیشتر جذابیت بصری لحاظ شده. قطعا میتواند در برخی مواقع به کار شما بیاید. دانلود 5 فونت بی قاعده سیاوش (:

۹۵/۰۱/۲۳ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 313 تاريخ : دوشنبه 23 فروردين 1395 ساعت: 12:28

فونت ادوب عربی Adobe Arabic :: فونت فارسی :: ایران فونت :: کارگاه تخصصی قلم فارسی
فونت ادوب عربی Adobe Arabic
۹۴/۱۱/۲۴ موافقین۰ مخالفین۰

مدیر سایت

یک راه آسان و سریع جهت مطرح نمودن سوالات و نظرات خود با تیم ایران فونت: IRANFONT

نظرات
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 265 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1395 ساعت: 13:37

همراهان عزیز از اینکه فرصتی فراهم نشد تا فرا رسیدن بهار و نوروز را به شما شادباش بگویم شرمنده‌ام. از صمیم دل برای شما و عزیزانتان دلی شاد و تنی سالم آرزو دارم.

سال گذشته را اگرچه به امید گسترش جدی فعالیت های وب سایت شروع کردم اما متاسفانه مشکلات مالی و عدم فراغت زمانی مانع از این شد پیشرفت جدی در فعالیت های خود داشته باشیم. آنچه که می خواستیم برای شما یاران عزیز انجام بدهیم و توفیق نیافتیم من را شرمنده شما کرد اما امید دارم که این سال جدید همراه با شما عزیزان به توفیقات بیشتری دست یابیم.

امیدوارم در سال پیش رو اهداف زیر را به کمک و همراهی شما دنبال کنیم:

  • به روز بودن مداوم وب سایت ایران فونت
  • افزایش همکاری ها با سایت فروشگاهی ویکی فایل جهت تامین نیازهای مالی سایت
  • تولید و انتشار فونت های جدید فارسی
  • تعمیر و به روزرسانی فونت های موجود
  • ارائه آموزشهای گسترده جهت ارتقا توانمندی کاربران فارسی زبان
  • افزایش راه‌های ارتباطی و فعالیت در شبکه های اجتماعی

در همین ابتدای سال ایران فونت چند اقدام را آغاز نمود. از جمله آنها:

  • تغییر قالب سایت مناسب برنامه ریزی ها جهت افزودن فعالیت ها
  • راه اندازی صفحه اینستگرام ایران فونت
  • افزودن چند فونت جدید به بخش فروشگاهی جهت تامین هزینه های سایت

در این بین ما از شما عزیزان تقاضا داریم با ارائه نظر و انتقاد خود ایران فونت را همراهی کنید.

شاد و بهروز باشید
علی سواری

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 286 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1395 ساعت: 13:37

FontForge یک برنامه کامل ویرایشگر فونت (در سیستم عامل های رایج مانند ویندوز، لینوکس و مک) است که از تمام فرمت های رایج فونت پشتیبانی نموده و ویژگی ها و ابزارهای پرکاربردی را در اختیار کاربرانش قرار می دهد. این نرم افزار به شما امکان می دهد تا به ایجاد انواع فونت های postscript, truetype, opentype, cid-keyed, multi-master, cff, svg و bitmap (bdf, FON, NFNT) پرداخته و قادر به ویرایش و تغییر فرمت فونت های دلخواه خود باشید.

 دانلود نرم افزار ویرایشگر فونت FontForge (منبع باز) منبع: Irfont.ir

امکانات و ویژگی های FontForge

FontForge است "یک سیستم نرم افزار بسیار قدرتمند ارائه عملا تمام ویژگی های فونتلب، همراه با برخی از ویژگی های منحصر به فرد و اغلب انقلابی خود را دارد."

به منظور تسهیل در تبدیل فرمت خودکار و دیگر کارهای تکراری، Fontforge پیاده سازی دو زبان های برنامه نویسی: زبان خود را دارد و پایتون [6] FontForge می توانید اسکریپت از رابط کاربری گرافیکی آن را اجرا کنید، از خط فرمان، و نیز ارائه می دهد ویژگی های آن به عنوان یک ماژول پایتون پس از آن می توانید. تواند به هر برنامه پایتون یکپارچه شده است.

Fontforge از مشخصات اپن تایپ پشتیبانی میکند. این برنامه همچنین از پسوند حروفچینی ریاضی (جدول ریاضی) معرفی شده توسط مایکروسافت برای Cambria و آفیس 2007، زیتک و LuaTeX پشتیبانی می نماید.

FontForge با استفاده از FreeType صفحه نمایش فونت را رندر می کند.

با FontForge می توانید Potrace یا AUTOTRACE یک تصاویر بیت مپ را وارد یک فونت کنید و به خودکار آنها را به صورت برداری ترسیم کند.

بخش هایی از کد FontForge توسط موتور حروفچینی LuaTeX برای خواندن و تجزیه فونت اپن تایپ استفاده می شود.

کد منبع FontForge شامل تعدادی از برنامه های سودمند در دایرکتوری 'fonttools، از جمله' showttf که نشان می دهد محتویات فایل های فونت باینری، و یک مبدل WOFF و deconverter.

دانلود آخرین نسخه FontForge از سایت سازنده:

FontForge برای ویندوز، مک و گنو لینوکس
حذف: راهنمای حذف نرم افزار FontForge
و همچنین کد منبع تحت لیسانس آزاد

دانلود فونت فارسی...
ما را در سایت دانلود فونت فارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی font بازدید : 312 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1395 ساعت: 13:37